x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest, la trei ani de la mitingul diasporei: „Vrem vinovații pentru 10 august 2018!”

Protest, la trei ani de la mitingul diasporei: „Vrem vinovații pentru 10 august 2018!”

de Alice Petrescu    |    10 Aug 2021   •   11:04
Protest, la trei ani de la mitingul diasporei: „Vrem vinovații pentru 10 august 2018!”

Mai multe ONG-uri și asociații au anunțat pe retelele de socializare că organizează marți, 10 august, de la ora 19.00, un protest față de tergiversarea dosarului care anchetează sefii Jandarmeriei, acuzați de reprimarea violentă a mitingului diasporei desfășurat acum trei ani. Evenimentul se va desfasura timp de patru ore în Piața Victoriei.

 

Protestul este organizat de 11 organizații și asociații: Corupția ucide, Declic, Aradul Civic, Geeks for Democracy, Rezistența Civică Galați, Voluntari în Europa, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Evoluție în Instituție, Inițiativa România, Insistăm, Rezistența.

„Dosarul 10 august este redeschis, iar tergiversarea lui a dus la anularea și distrugerea unor probe care nu mai pot fi recuperate. Acesta se va întoarce la procurorii militari unde istoria ne-a învățat că ajung să zacă dosare istorice chiar și decenii întregi (Ex: Mineriade, Revoluție). Ieșim în stradă să cerem pedepsirea vinovaților pentru represaliile din 10 august 2018, printr-o anchetă corectă, reală, în spiritul și litera legii și care să aibă o durată rezonabilă de timp! VREM DREPTATE PENTRU 10 AUGUST!”, au mai scris, pe Facebook, organizatorii protestului.

×
Subiecte în articol: protest piata victorie