x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest spontan al profesorilor din Capitală

Protest spontan al profesorilor din Capitală

14 Oct 2010   •   00:00

Un protest spontan, exact pe tiparul celui de la Finanţe de miercuri seara, a izbucnit aseară şi la Ministerul Educaţiei şi Învăţământului, protestatarii ameninţând că vor rămâne în faţa ministerului întreaga noapte.

Şi, ca şi în cazul lui Ialomiţianu, ministrul Funeriu a fost scos din clădire pe uşa din spate în jurul orei 20:00 de jan­darmi, căci profesorii blocaseră uşa ministerului şi nu îi permiteau să plece, cerându-i explicaţii pentru deciziile luate.

Funeriu i-a ignorat însă, fiind scos din minister cu ajutorul jandarmilor. Nemulţumiţi, profesorii au declanşat protestul. Aproximativ 80 de profesori, între care se aflau liderii de sindicat Marius Nistor, Liviu Pop şi Anton Hadăr, au strigat "Demisia!" şi i-au cerut lui Funeriu în direct la televi­ziunile de ştiri să se întoarcă la se­diul ministerului pentru a discuta cu ei. "Nu ne înrăiţi, veniţi aici", a fost mesajul televizat al liderului de sindicat Anton Hadăr.

După ju­mă­tate de oră de protest, secretarul gene­ral al FSLI, Liviu Pop, a explicat că protestatarii sunt doar liderii de sindicat ai celor patru federaţii sindicale din învăţământ de la nivelul Capitalei şi a cerut solidaritate din partea profe­so­rilor din Bucureşti, pe care i-a che­mat să li se alăture la protestul din fa­ţa ministerului. "Sunteţi ne­mul­ţu­miţi? Vă este teamă de pierderea lo­cu­rilor de muncă? Aţi fost lezaţi de declaraţiile făcute de premier, de mi­nis­trul Educaţiei? Veniţi aici", a făcut un apel liderul Marius Nistor. Singura soluţie, a spus Nistor, este ca "acest ministru" să-şi dea demisia.

De altfel, sindicaliştii au criticat vehement faptul că ministrul Fune­riu a "permis" ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe o lege atât de importantă pentru breaslă precum Legea educaţiei.

×