x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestatarii Greenpeace s-au urcat pe termocentrala Rovinari

Protestatarii Greenpeace s-au urcat pe termocentrala Rovinari

de Gabriela Mladin    |    06 Apr 2012   •   14:14
Protestatarii Greenpeace s-au urcat pe termocentrala Rovinari

20 de protestatari de la Greenpeace au escaladat gardul Complexului Energetic Rovinari, iar 6 dintre ei au urcat pe un turn de racire al termocentralei la peste 100 de metri inaltime. Dupa o ora de protest la inalaime, jandarmii au reusit sa-i convinga sa coboare de pe turn iar politistii i-au retinut pe activistii nemti pentru audieri.

Tinerii activisti au folosit o scara sa intre in curte si 6 dintre ei au resuti sa scape de paznici. In scurt timp, la fata locului au ajuns si fortele de ordine, pompierii si o ambulanta. "Am venit sa protestam impotriva emisiilor de CO2', au precizat protestatarii veniti din Germania.

Conducerea Complexului Energetic Rovinari sustine ca protestatarii nu ar avea motive sa protesteze, intrucat s-au facut eforturi mari pentru rezolvarea poluarii. "Complexul Energetic Rovinari este in grafic cu lucrarile de mediu cuprinse in Planul de actiuni al Autorizatiei Integrate de Mediu. Doua blocuri energetice au fost echipate cu instalatii de desulfurare si s-au realizat lucrari pentru reducerea concentratiei de dioxid de sulf din gazele de ardere de la valori de 5600-6000 mg/Nmc la valori sub 400 mg/Nmc. Referitor la emisiile de dioxid de carbon (CO2), bocurile energetice din cadrul CE Rovinari au fost supuse unui program continuu de reabilitare si modernizare care a avut ca scop cresterea eficientei energetice si reducerea emisiilor de dioxid de carbon', sustine Diana Milea, purtatorul de cuvant al Complexului Energetic Rovinari.

Amenda de cate 500 de lei
Ramane totusi un mister cum au patruns protestatarii in curtea companiei si cum au reusit sa escaladeze turnul, in conditiile in care unitatea are si o firma de paza angajata. Protestatarii au fost ridicati si dusi la politie. "Sase dintre protestatari au fost amendati cu cate 500 de lei fiecare pentru ca au incalcat noremele de acces in incinta unitatii', a precizat Daniel Tica, purtatorul de cuvant al IJP Gorj. Activistii Greenpeace sustin insa ca termocentralele romanesti pe carbune sunt mari poluatoare iar autoritatile nu fac nimic pentru o activitate mai putin poluanta.

×
Subiecte în articol: observator