x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestatarul de la Constanţa, şi cu amendă şi cu piciorul rupt

Protestatarul de la Constanţa, şi cu amendă şi cu piciorul rupt

17 Ian 2011   •   23:10

Vasile Teofil, locotenent-colonel în rezervă, cel care a participta ieri la  mitingul de la Constanţa şi a provocat un incident, a suferit o contuzie la genunchiul stâng după ce s-a împotrivit jandarmilor. Acesta a declarat aseară la Realitatea tv că înainte de a fi imobilizat de jandarmi, întâi a fost îmbrâncit  de ceilalţi protestatari.

"Nu ştiu ce au avut cu mine. (...) M-au adus în ultimul stadiu la pital. Am fracturi la coaste, am piciorul în ghips. Am sunat la 112 pentru că ei nu au vrut să-mi dea o sticlă de apă". Întrebat de  ce a încercat să rupă o pancartă cu fotografia lui Băsescu, Teofil a explicat: "Aşa am simţit eu atunci. Am considerat că cea mai mare vină o are domnul preşedinte Băsescu". Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Constanţa au  stabilit că acesta are o contuzie la genunchiul stâng, iar medicii au decis  să-i pună o atelă ghipsată.

 Pentru  incidentele provocate la miting, Vasile Teofil a fost sancţionat de către jandarmi cu o mie de lei. Martorii incidentului produs la mitingul pensionarilor militari de la Constanţa spun că bărbatul imobilizat de jandarmi a ieşit din perimetrul amenajat pentru desfăşurarea manifestaţiei şi a încercat să rupă o pancartă cu fotografia lui Băsescu, aflată în faţa gardului montat de forţele de ordine.  Aproximativ 400 de cadre în rezervă din MApN, MAI, SRI şi SPP au protestat, luni, începând cu ora 10:00, în faţa Prefecturii Constanţa, faţă de decizia Guvernului de racalculare a pensiilor militarilor.
 Protestatarii au scandat "Jos Băsescu", "Armata vrea dreptate, onoare, demnitate", "Hoţii", "Jos Guvernul mincinos".

×