x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste la podul istoric peste Tisa

Proteste la podul istoric peste Tisa

de Vasile Dale    |    20 Oct 2007   •   00:00
Proteste la podul istoric peste Tisa

Căteva zeci de persoane s-au adunat ieri-dimineaţă la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, de la podul istoric peste Tisa, nemulţumite de decizia de anulare a trenului internaţional care face legătura cu localitatea ucraineană Teresva.

Sighetu Marmaţiei

Căteva zeci de persoane s-au adunat ieri-dimineaţă la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, de la podul istoric peste Tisa, nemulţumite de decizia de anulare a trenului internaţional care face legătura cu localitatea ucraineană Teresva. Oamenii s-au revoltat după ce cursa feroviară care ar fi trebuit să plece din Sighet, in cursul dimineţii de ieri, a fost anulată.

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, a declarat că autorităţile ucrainene au motivat că trenul nu a mai plecat spre Romănia din cauza unor defecţiuni la locomotivă.

Risc. Podul istoric a fost inchis in cursul lunii august, ca urmare a faptului că există riscul să se prăbuşească, astfel incăt singura cale de acces din Maramureş spre Ucraina a rămas punctul de trecere feroviară de la Cămpulung la Tisa. Anularea cursei de ieri survine la două zile după ce trenul internaţional Sighet-Teresva, care venea din Ucraina, a fost reţinut pentru circa 10 ore in Punctul de Trecere a Frontierei de la Cămpulung la Tisa, după ce vameşii romăni au găsit circa 900 de pachete de ţigări ascunse in banchetele şi plafonul vagoanelor şi despre care nici controlorii feroviari ucraineni şi nici pasagerii nu au dat nici o informaţie.

×
Subiecte în articol: observator