x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste suspendate la Oltchim. Salariaţii aşteaptă rezultatele negocierilor

Proteste suspendate la Oltchim. Salariaţii aşteaptă rezultatele negocierilor

14 Sep 2012   •   07:39
Proteste suspendate la Oltchim. Salariaţii aşteaptă rezultatele negocierilor

Angajatii Oltchim Ramnicu Valcea au suspendat protestele, iar salariatii aflati in greva foamei vor renunta si ei la aceasta forma de protest, asteptand rezultatul discutiilor pe care o delegatie a salariatilor ar urma sa le aiba luni cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, anunta mediafax.ro.

"Sunt 14 persoane in greva foamei, deoarece a 15 a persoana, o femeie a renuntat aseara, la cererea noastra. In aceasta dimineata am luat hotararea sa suspendam protestele pe platforma Oltchim, urmand sa se renunte si la greva foamei, pana luni seara, dupa discutiile pe care conducerea combinatului si o delegatie a salariatilor ar urma sa le aiba la Ministerul Economiei cu ministrul Daniel Chitoiu. In paralel, continuam sa strangem semnaturi pentru a-l demite pe presedintele sindicatului, Mihai Diculoiu, care poate fi dat afara cu doua treimi din numarul membrilor de sindicat", a declarat, in aceasta dimineata, Corneliu Cernev, liderul protestatarilor.

Potrivit acestuia, grevistii foamei urmeaza sa paraseasca pavilionul administrativ unde se afla cortul in care a avut loc protestul.

Cateva sute de angajati ai Oltchim au protestat pe parcursul acestei saptamani in fata pavilionului administrativ al institutiei, cerand plata salariilor restante de doua luni, identificarea fondurilor necesare repornirii instalatiilor si platii datoriilor catre Electrica si demisia liderului sindical Mihai Diculoiu. Un numar de 15 angajati au intrat in greva foemei, primii dintre ei declansand aceasta forma de protest miercuri.


×