x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestele continuă: Mii de oameni pichetează prefecturile din ţară

Protestele continuă: Mii de oameni pichetează prefecturile din ţară

21 Sep 2010   •   00:00
Protestele continuă: Mii de oameni pichetează prefecturile din ţară

Seria protestelor continuă. Astăzi are loc pichetarea prefecturilor, iar mâine 20.000 de oameni sunt aşteptaţi să protesteze în Piaţa Victoriei. Apoi, în fiecare zi, până pe 27 septembrie, bugetarii din diferite ramuri îşi vor striga nemulţumirile legate de măsurile de austeritate şi de legea salarizării unice.



Sindicaliştii de la BNS şi Cartel Alfa continuă pichetarea prefecturilor din ţară. În plus, taximetriştii protestează şi ei, în Piaţa Revoluţiei, în faţa Ministerului Sănătăţii.

Cel mai amplu protest este aşteptat miercuri, când CNSLR Frăţia a anunţat că 20.000 de oameni se vor strânge în faţa Guvernului. Acestora li se alătură şi sindicaliştii de la Meridian.

Liderii sindicali anunţă că bugetarii rămân în Piaţa Victoriei până pe 27 septembrie.

Pe 23 septembrie, federaţiile din Educaţie şi Sănătate organizează pichete, pe 24 urmează cei din sectorul economic, din poliţie şi penitenciare iar pe 27 este rândul funcţionarilor publici să protesteze.

Pe 28 septembrie, BNS anunţă că 15.000 de oameni vor porni într-un marş de protest din Piaţa Victoriei şi vor ajunge până în Piaţa Muncii.

Apoi, pe 5 octombrie, sindicaliştii din învăţământ protestează în faţa Palatului Cotroceni.

Dacă mitingurile nu dau rezultate, liderii anunţă că vor trece la acţiuni mai drastice. Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, este adeptul grevei generale.

×
Subiecte în articol: observator