x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protocoalele secrete au picioare scurte

Protocoalele secrete au picioare scurte

25 Mai 2010   •   00:00
Protocoalele secrete au picioare scurte
Videanu şi Condescu - blat pentru dezbinarea minerilor
A ieşit la iveală un protocol ţinut "la secret", încheiat între ministrul Eco­nomiei, Adriean Videanu, şi liderul sindical Marin Condescu. Actul, ca atare, este în afara oricărei norme de legislaţie europeană: sfidează meca­nismul instituţional, aruncă legile eco­nomiei de piaţă la gunoi, stabileşte mă­suri arbitrare de sprijinire a unor com­panii sau de lichidare a altora. Oriunde în lume, asemenea acte semnate de oficiali ar determina demisii şi demiteri.

Condescu şi Videanu au semnat un blat, un pact ocult care face troc cu păs­tra­rea unor privilegii şi blocarea restructurării în companii de stat din mine­rit şi energie în schimbul blocării ac­ţi­u­nilor de protest ale sindicatelor. Cei doi, care formează de mult timp o monstruoasă coaliţie, arată prin "se­­cretul" lor că trădarea a devenit în Ro­mânia un instrument de co­n­du­ce­re.

Ministrul îşi trădează chiar ju­ră­­­mântul depus la învestire, asu­mându-şi acte prin care buna guvernanţă de­vine o caricatură. Liderul sin­dical Condescu devine şi el un tră­dător al in­tereselor minerilor, care sub apa­renta protecţie blo­chea­ză ală­tu­rarea lor firească la mişcarea na­ţi­o­nală de protest a salariaţilor împotriva curbei de sacrificiu. Protocolul ruşinii semnat de Vi­deanu-Condescu aruncă şi mai mult în derizoriu angajamentele asumate prin scri­soarea către FMI. Boc şi Bă­sescu ies la înaintare, cerând po­pu­la­ţiei solidaritate, acceptarea reduce­rii draconice a salariilor şi a pensii­lor, tăierea unor facilităţi sociale minime de protecţie a mamelor, copiilor, ve­te­ranilor, persoanelor cu handicap. În acelaşi timp, "falanga" portocalie din Societatea Naţională a Lignitului este protejată prin înţelegeri oculte, sustrasă de la aplicarea măsurilor de austeritare. Când directorul general al Fondului Monetar Internaţional a făcut public acea parte a negocie­rilor cu preşedintele Băsescu, incomodă pentru Cotroceni, trompetele prezidenţiale au pornit să urle, să de­turneze ade­vă­rul. Când presa dez­văluie drenarea pe criterii politice a banului public în mi­nisterul Elenei Udrea, diva de Bu­zău vrea să ascundă urmele, cerând desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii. Evident, tot cu ordin de la Cotroceni.
Jalnici conducători are România la vremuri grele!


0-121413-001.jpg
click pentru a vizualiza pdf

×