x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protocol: Jandarmii vor avea grijă de călători

Protocol: Jandarmii vor avea grijă de călători

09 Mar 2009   •   00:00
Protocol: Jandarmii vor avea grijă de călători

Bucureştenii vor putea călători în următoarea perioadă mai în siguranţă, cam aşa sună concluzia trasă de autorităţi în urma unei întâlniri pe care primarul Sorin Oprescu (foto) a avut-o ieri cu reprezentanţii RATB şi cu cei ai Jandarmeriei.



S-au discutat măsurile care trebuie luate pentru a mări siguranţa că­lă­to­ri­lor care circulă cu mijloacele de transport în comun, dar şi mo­da­li­tă­ţi­le de modernizare a acestora. "Face parte din priorităţile Primăriei a dezvolta transportul în comun cu componentele importante, tramvaie, tro­leibuze şi autobuze, şi dorim să asi­gurăm un climat de linişte şi transport civilizat", a declarat Sorin Oprescu. Cel puţin teoretic, conform planului, dacă un călător este atacat sau furat într-un tramvai, troleibuz sau autobuz, şoferul maşinii va comunica direct printr-o staţie cu dispeceratul Jandarmeriei, imediat un echipaj deplasându-se la locul faptei.

BENZI UNICE
Tot la întâlnirea de ieri, primarul Capitalei a anunţat că în perioada ur­mătoare va fi lansat un experiment care vizează instaurarea benzilor uni­ce pentru RATB, în vederea fluidizării traficului de călători. "Vom începe ex­perimente pe bulevarde, în aşa fel, în­cât să căutăm să optimizăm timpii de ajungere în staţie. Aproape 3 mili­oa­ne de oameni folosesc zilnic mij­loa­cele de transport în comun. Încercăm să organizăm un transport în comun mai bine definit, în special noaptea, pentru ca oamenii să poată să circule în siguranţă, în special femeile, copiii şi bătrânii", a mai spus Sorin Oprescu. De asemenea, vor fi achiziţionate, conform celor declarate de Gheorghe Aron, directorul RATB, 150 de trolei­bu­ze, iar cei de la Evobus vor mai li­vra în această primăvară încă 100 de autobuze Mercedes, în urma contractului cu Primăria Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator