x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Purtati centura de siguranta!

Purtati centura de siguranta!

15 Apr 2005   •   00:00

"Asociatia pentru promovarea sigurantei auto" va incepe, o data cu sfarsitul acestei luni, o ampla campanie de promovare a regulilor de circulatie ce impun folosirea centurii de siguranta.



  • de CATALIN FAINISI

  • Indemn. Denumita "Click! Purtati centura de siguranta, va protejati viata!", aceasta se va derula pana la inceputul lunii iulie, perioada in care vor fi expuse, pe drumurile nationale, peste 150 de bannere de 3x6 metri fiecare, precum si alte 50 de bannere de 2x3 metri fiecare, in parcarile marilor magazine comerciale. Pe langa aceasta, in colaborare cu Politia Rutiera, vor fi distribuite 100.000 de pliante format A5 si vor fi organizate doua simpozioane pe aceasta tema. Realizatorii campaniei au realizat si primul studiu national privind utilizarea centurii de siguranta.

    STATISTICA. Prin intermediul acestuia, s-a constatat ca 80,5 la suta din accidentele din tara noastra se produc in localitati, peste 2.300 de persoane pierzandu-si viata anul trecut din acest motiv. De asemenea, 80 la suta din romani nu poarta centura de siguranta, ceea ce ne plaseaza pe ultimul loc la acest capitol in Europa, spre deosebire de Germania, unde doar 5 la suta din posesorii de automobile nu folosesc centura.

    ×
    Subiecte în articol: observator