x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Nici vorbă de inundaţii, încă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Nici vorbă de inundaţii, încă

21 Feb 2012   •   12:11
Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Nici vorbă de inundaţii, încă

Dan Suciu a declarat ca nu se poate vorbi, inca, despre inundatii, pentru ca temperaturile sunt deocamdata destul de scazute. El a precizat ca Guvernul nu a discutat in sedinta de astazi despre eventualitatea producerii unor inundatii cauzate de topirea zapezii.

"Inca e destul de frig, cand am venit noi la serviciu erau minus 4 grade, nici vorba de inundatii. Inca", a spus Suciu.

Saptamana trecuta, Ion Sandu, seful Administratiei Nationale de Meteorologie, a declarat ca nu exista riscul producerii unor inundatii.

El a mentionat ca pentru producerea inundatiilor trebuie indeplinite simultan doua conditii, respectiv temperatura sa fie in jur de 10 grade, iar precipitatiile sa fie sub forma de ploaie si sa fie de 10 litri pe metru patrat.

Sandu a mai spus ca daca prognoza ANM nu este favorabila producerii inundatiilor nu inseamna ca zapada din curtile oamenilor nu va crea "neplaceri" atunci cand se va topi.

Si specialistii Ministerului Mediului au subliniat ca nu exista risc major de inundatii in urmatoarele doua saptamani, intrucat temperatura nu va creste foarte mult si nici nu sunt prevazute ploi, insa au atras atentia ca evitarea unor inundatii este responsabilitatea autoritatilor locale.

Directorul general al Autoritatii pentru Inundatii si Managementul Apelor (AIMA), Dan Cirlan, a declarat ca pentru urmatoarele doua saptamani nu este asteptat un risc major de viituri, dar ca acest lucru nu inseamna ca urmeaza o perioada linistita.

×