x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine a cerut executarea silită a lui Adrian Năstase. Puşi de Dragnea, cei de la ISC explică

Cine a cerut executarea silită a lui Adrian Năstase. Puşi de Dragnea, cei de la ISC explică

14 Feb 2013   •   17:53
Cine a cerut executarea silită a lui Adrian Năstase. Puşi de Dragnea, cei de la ISC explică

Inspectoratul de Stat în Construcţii a răspuns întrebărilor adresate de Jurnalul Naţional de abia după ce vicepremierul Liviu Dragnea le-a amintit expres această sarcină de serviciu. Iniţial ISC a refuzat să raspundă întrebărilor Jurnalului Naţional.
A fost necesară o intervenţie televizată din partea unui redactor al ziarului, semnal preluat prompt de vicepremierul Dragnea

Redăm mai jos integral răspunsul ISC la solicitarea Jurnalului Naţional:

“Referitor solicitarea dvs. transmisa prin e-mail si înregistrata la Inspectoratul de Stat in Construcţii sub nr. 4216/12.02.2013, va comunicam următoarele:
Potrivit art. 2 lit. b) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările si completările ulterioare, "prin informaţie de interes public se intelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezulta din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori forma sau de modul de exprimare a informaţiei".
Potrivit Ordinului inspectorului general de stat nr. 362/2006 privind accesul la informaţiile de interes public, la nivelul Inspectoratului de Stat in Construcţii - I.S.C., publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 564 din data de 29.06.2006, "datele sau informaţiile din dosarele privind litigiile in care instituţia este implicata" sunt exceptate de la comunicare, pentru respectarea confidenţialităţii.

Cu toate acestea, va aducem la cunoştinţa următoarele:

Prin dispozitivul sentinţei penală nr. 176/30.01.2012, pronunţata în dosarul penal nr. 514/1/2009, Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a dispus: ... „în baza art. 14 şi 346 din Codul de procedură penală, inculpaţii Năstase Adrian, Jianu Paula Irina, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Marina, aceasta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC AROND SRL şi pe inculpatul Vasile Mihail Cristian, acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC EUROGRAFICA SRL, au fost obligaţi în solidar la plata către partea civilă - Inspectoratul de Stat în Construcţii - a sumei de 3.337.452, 5258 RON despăgubiri civile."
Totodată, prin aceeaşi hotărâre judecătoreasca penala, inculpaţii Jianu Paula Irina, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Marina, aceasta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC AROND SRL şi pe inculpatul Vasile Mihail Cristian, acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC EUROGRAFICA SRL, au fost obligaţi în solidar la plata către partea civilă - Inspectoratul de Stat în Construcţii - a sumei de 3.143.931,9655 RON despăgubiri civile.
Prin urmare, prejudiciul a fost constatat si reţinut in cuprinsul hotărârii judecătoreşti, iar despăgubirile civile au fost puse in sarcina inculpaţilor si pârtilor responsabile civilmente, potrivit dispozitivul sentinţei penale sus menţionate.
Inspectoratul de Stat in Construcţii a înaintat executorului judecătoresc, la data de 13.12.2012, cererea de executare a titlului executoriu sus menţionat, semnata de conducerea instituţiei in condiţiile legii, solicitând realizarea dreptului recunoscut prin hotărârea judecătoreasca, precum şi recuperarea separată (distinctă) a cheltuielilor de executare şi a celorlalte sume, avansate şi/sau acordate potrivit legii.” 

×