x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator R’Estul si Vestul - Mircea Miclea si-a lansat carte

R’Estul si Vestul - Mircea Miclea si-a lansat carte

23 Mar 2005   •   00:00

Ministrul Educatiei, Mircea Miclea si profesorul universitar Mihaela Miroiu si-au lansat ieri, la libraria Carturesti, cartea "R’Estul si Vestul", conceputa si scrisa in perioada 1999-2000.

Volumul, aparut in colectia Egografii la Polirom reuneste notatiile de jurnal ale celor doi autori - Mircea Miclea aflat in Olanda si Mihaela Miroiu, in Marea Britanie, apoi peste Ocean. Cartea cuprinde dialogul purtat de cei doi la distanta, prin posta electronica, atat despre intamplarile din tinerete, dar si despre experienta "estica" si "vestica".

Mircea Miclea scrie, printre altele despre aventurile din tinerete, betii si femei: "Dupa-masa ne-am retras amandoi intr-o magazie mica si intunecoasa, unde isi tinea el hartile vechi si uzate. Nu stiu daca ai baut vreodata intr-o incapere unde intunericul e atat de mare incat aproape ca nu-l vezi pe cel de langa tine. Iti spun eu cum e: bei cu sete si frica, in inghitituri mari, ca sa-ti dai seama ca inca mai existi si nu esti singur. Bei compulsiv, imboldit de fiorii fricilor noastre ancestrale: de intuneric, de singuratate, de frig, de moarte. Spre seara, pluteam in ireal si-am facut pipi pe hartile de istorie si geografie, "numa’ asa, ca sa fim siguri ca suntem deasupra determinismului istorico-geografic". Si eram, chiar eram". (Eugenia Mihalcea)

×
Subiecte în articol: observator