x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RA-APPS: Destinaţia vilei Dante, stabilită exclusiv de constructor şi Preşedinţie

RA-APPS: Destinaţia vilei Dante, stabilită exclusiv de constructor şi Preşedinţie

26 Iul 2012   •   19:43
RA-APPS: Destinaţia vilei Dante, stabilită exclusiv de constructor şi Preşedinţie

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o noua adresa privind situatia vilei Dante, in care sustine ca destinatia fiecarei camere si mobilierul necesar au fost stabilite, in perioada aprilie-decembrie 2011, "exclusiv de catre constructor si Administratia Prezidentiala".
Adresa a fost transmisa de RA-APPS in urma unei noi solicitari a Secretariatului General al Guvernului si prezentata de premierul Victor Ponta an cadrul emisiunii "Sinteza zilei" la Antena 3.

SGG a solicitat RA-APPS informatii suplimentare legate de vila Dante privind legalitatea aprobarii investitiei, a semnificatiei sintagmei din adresa anterioara a regiei - "destinatia Vilei Dante a fost gandita ca o viitoare resedinta pentru un fost sef de stat", a celor care au stabilit destinatiile fiecarei camere si mobilierul aferent acesteia, daca investitia a fost realizata si receptionata, daca de la data receptiei si pana in prezent piscina a fost folosita si daca aparatura din sala de sport apartine Vilei Dante.

RA-APPS a trimis o adresa in care arata ca investitia a fost aprobata in Consiliul de Administratie al regiei in februarie 2011 si aprobata ulterior de catre secretarul general al Guvernului din acea perioada, Daniela Andreescu, cuantumul investitiei fiind discutat si analizat cu Andreescu anterior aprobarii CA.

Regia arata totodata ca la realizarea investitiei s-a avut in vedere organizarea Vilei Dante ca resedinta pentru un fost sef de stat, amenajandu-se in acest fel dormitoare, bai, dressinguri, bucatarii si alte asemenea.
"Destinatia fiecarei camere si mobilierul necesar au fost stabilite in perioada aprilie-decembrie 2011 exclusiv de catre Constructor si Administratia Prezidentiala", se arata in documentul semnat de directorul general al RA-APPS.

Investitia a fost realizata integral si receptionata de RA-APPS in aprilie 2012, ca "de la data receptiei piscina a fost folosita", personalul regiei participand exclusiv la operatiunile tehnice de purificare a apei, de inlocuire si curatenie, si ca aparatura din sala de sport nu apartine Vilei Dante, "singurii in masura sa precizeze de unde provine aparatura fiind cei de la SPP".

×