PNL îl va propune, astăzi, pe Radu Câmpeanu pentru postul de preşedinte al Senatului, a anunţat, la finalul şedinţei BPC, vicepreşedintele partidului Puiu Haşotti, care a făcut un apel ca toţi senatorii de dreapta să îl voteze pe seniorul liberal.
CANDIDAT. "Vreau să vă anunţ că astăzi în şedinţa de plen a Senatului, când probabil se va alege preşedintele Senatului, PNL va propune pentru această înaltă funcţie pe domnul senator Radu Câmpeanu, preşedintele fondator al PNL. Şi cu această ocazie fac un apel călduros către toţi care sunt de dreapta sau se declară de dreapta, către PDL, către UDMR, toţi cei care cred că dreapta este cea care poate rezolva problemele României să îl voteze pe domnul senator Radu Câmpeanu, un liberal care s-a manifestat numai ca liberal de mai bine de o jumătate de secol", a susţinut Puiu Haşotti, citat de Mediafax. Haşotti a menţionat că PNL porneşte cu această propunere având încrederea că seniorul liberal "va avea suportul şi va beneficia de votul tuturor celor care cred în valorile dreptei". El a spus că liberalii nu au negociat cu niciun partid şi că îl vor vota pe Câmpeanu, adăugând că alegerea unui preşedinte liberal nu va duce la rediscutarea tuturor funcţiilor din conducerea Senatului. "Indiscutabil nu vom vota decât candidatul PNL. Nu s-a negociat cu nimeni, nu avem ce negocia cu nimeni, avem propriul nostru candidat, care este un simbol a ceea ce înseamnă liberalism şi dreapta în România. Credem că domnul Radu Câmpeanu poate beneficia de voturile foarte multor senatori", a spus Haşotti.
El a apreciat că PNL vine cu o propunere de preşedinte al Senatului care realmente să gestioneze problemele Senatului timp de două luni, având în vedere că seniorul Câmpeanu nu va mai candida la alegerile generale şi are tot timpul să se ocupe de Senat. Întrebat dacă alegerea unui liberal pe postul de preşedinte al Senatului generează renegocierea tuturor funcţiilor din Senat, liderul PNL a infirmat acest lucru, invocând "precedentul Bogdan Olteanu" şi un alt precedent din 1999 - Mircea Ionescu Ouintus, când Văcăroiu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, nefiind revocat de grupul PSD şi, prin urmare, orice senator şi-a putut depăune candidatura. Întrebat prin ce procedură va fi exercitat votul de alegere a noului preşedinte al Senatului, Puiu Haşotti a explicat că este vot cu prezenţă calificată, care presupune prezenţa a cel puţin 69 de senatori, iar alegerea preşedintelui se realizează "cu jumătate plus unu din cei prezenţi". (V.A.)
Citește pe Antena3.ro