x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Moisin, reales primar interimar al municipiului Cluj-Napoca după demisia lui Apostu

Radu Moisin, reales primar interimar al municipiului Cluj-Napoca după demisia lui Apostu

17 Feb 2012   •   08:06
Radu Moisin, reales primar interimar al municipiului Cluj-Napoca după demisia lui Apostu

Viceprimarul Radu Moisin a fost reales, in aceasta dimineata, intr-o sedinta a Consiliului Local Cluj-Napoca, in functia de primar interimar al municipiului. Alegerea lui Moisin s-a facut dupa ce Sorin Apostu a demisionat din fuctie, fiind arestat preventiv pentru fapte de coruptie.

Candidatura lui Radu Moisin pentru functia de primar interimar a fost propusa de grupul consilierilor PDL, el obtinand 15 voturi "pentru", in timp ce viceprimarul Laszlo Attila, propus de UDMR, a primit cinci voturi. Cinci voturi au fost declarate nule.

Dupa aflarea rezultatelor votului, Moisin a depus juramantul.

Radu Moisin, care fusese ales primar interimar in 30 noiembrie 2011 dupa suspendarea din functia de edil a lui Sorin Apostu, a declarat ca isi propune ca, pana la finalul mandatului, care expira la alegerile din iunie 2012, sa finalizeze proiectele incepute deja de municipalitate si sa dea dovada de o mare transparenta in activitate.

"Clujenii isi doresc foarte multe lucruri bune intr-un timp scurt, iar mie imi place sa fac lucrurile astazi", a spus Moisin, potrivit Mediafax.

La sedinta au participat prefectul Florin Stamatian, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj-Napoca Alexandru Coroian, presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, si deputatul PDL Adrian Gurzau.

Radu Moisin, in varsta de 29 de ani, a fost desemnat, la sfarsitul lunii noiembrie 2011, primar interimar, dupa ce fostul primarul Sorin Apostu a fost arestat pentru luare de mita. Dupa ce a fost ales primar interimar, Moisin a demisionat din functia de secretar general al PDL Cluj, pe care o ocupa din decembrie 2010.

Moisin este membru PDL din anul 2000, ocupand in prezent functiile de secretar general al PDL Cluj si de presedinte al Organizatiei de Tineret a PDL Cluj. El a lucrat in Primaria Cluj-Napoca incepand cu anul 2004, ocupand, pe rand, functiile de coordonator al proiectului-pilot Politia Primariei, referent, inspector de specialitate la Directia Invatamant, Cultura, Serviciul Relatii Comunitare si director adjunct al Directiei Politia Comunitara. La alegerile locale din iunie 2008, el a fost ales consilier local pe lista PDL, iar in 13 ianuarie 2009 a fost ales viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Sorin Apostu, arestat pentru fapte de coruptie, a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind inregistrata, miercuri, la Registratura Primariei.

×