x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Există multe probleme la transportul bolnavilor dializaţi.

Raed Arafat: Există multe probleme la transportul bolnavilor dializaţi.

25 Mai 2011   •   12:15

In urma unui control al Ministerului Sanatatii si Politiei Rutiere, s-a observat ca exista multe probleme in cazul transportului bolnavilor dializati. Aceste probleme apar, in special, din cauza ca centrele medicale private subcontracteaza serviciile de transport unor firme care folosesc autoturisme ce nu respecta prevederile legale, a declarat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Subsecretarul de stat a anuntat ca, in urma referatului elaborat de comisia de control, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor emite de urgenta un ordin comun care sa reglementeze situatia transporturilor bolnavilor dializati si va avea rolul de a elimina eventualele interpretari ale actelor normative in vigoare.

Autoritatile au decis sa ia aceasta masura in contextul unui accident rutier in care a fost implicat un autoturim pentru transportul pacientilor dializati al unui centru medical privat. In urma accidentului doua persoane si-au pierdut viata si alte doua au fost ranite. Aparent, niciunul dintre pacientii transportati nu purta centura de siguranta.

Potrivit politistilor, autoturismul a fost achizitionat in 2011, iar inspectia tehnica era valabila pana in 2013, iar accidentul s-a produs din cauza imprudentei soferului, care nu a adaptat viteza pe un drum cu serpentine.

×