x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, reactie după tragedia de la Constanta: „Nu e nevoie evacuarea în alte județe, nu avem pacienți cu arsuri”

Raed Arafat, reactie după tragedia de la Constanta: „Nu e nevoie evacuarea în alte județe, nu avem pacienți cu arsuri”

01 Oct 2021   •   15:03
Raed Arafat, reactie după tragedia de la Constanta: „Nu e nevoie evacuarea în alte județe, nu avem pacienți cu arsuri”
Sursa foto: Lucian Alecu

Raed Arafat, seful DSU a făcut primele declarații după incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, în urma căruia au murit 7 persoane.

„Condoleanțe familiilor celor care i-am pierdut azi în aceatsă tragedie, la care s-a intervenit după ce a venit un apel de urgență la orele 9.48.

Primul echipaj a sosit la 9.56, la o distanță de 3,5 km. Resursele – 5 ofițeri, 128 subofițeri, 51 mijloace. Serviciul de ambulanță: 10 ambulanțe, posibil și altele care au venit și au plecat. 8 mașini de prim-ajutor, una de ATI, una de multiple victime. Au venit din județul Ialomița, Călărași, Galați.

În spital au fost 125 de pacienți, din care 5 non-COVID și 120 COVID, din care 10 la ATI. S-a procedat la evacuare, începută din interiorul spitalului, continuată de pompieri și transferul la alte spitale. La acest moment nu e nevoie evacuarea în alte județe, nu avem pacienți cu arsuri”, a spus Raed Arafat.

„La început, s-a confirmat cifra de nouă persoane decedate, apoi au fost anunțate șapte. Când comunicăm date în dinamică se întâmplă astfel de lucruri. Ca să nu se întâmple asta ar trebui să nu spunem nimic. S-au calculcat de două ori cei doi pacienți care au murit în afara zonei spitalului. Ne cerem scuze pentru informația inițială. E bine că sunt șapte și nu nouă. Asta înseamnă date în dinamică”, a explicat Raed Arafat.

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a mai spus șeful DSU.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat