x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Ploieşti, al optulea oraş care primeşte motociclete de intervenţie rapidă SMURD

Raed Arafat: Ploieşti, al optulea oraş care primeşte motociclete de intervenţie rapidă SMURD

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2023   •   14:00
Raed Arafat: Ploieşti, al optulea oraş care primeşte motociclete de intervenţie rapidă SMURD
Sursa foto: Hepta

Municipiul Ploieşti este al optulea oraş care primeşte motociclete de intervenţie rapidă SMURD, a anunţat, vineri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

"Marcăm, astăzi, momentul în care pornim cele două motociclete de intervenţie rapidă, care vor deservi municipiul Ploieşti şi zonele limitrofe sau vor interveni în cazul accidentelor pe DN 1 şi pe alte drumuri (...). Acest pas este foarte important, fiind al optulea oraş în care se implementează acest sistem cu intervenţia rapidă a motocicletelor", a afirmat Raed Arafat la sediul ISU 'Şerban Cantacuzino' al judeţului Prahova.

Motocicletele vor fi conduse de paramedici, a mai spus şeful DSU, şi vor fi dotate cu defibrilatoare şi truse de prim ajutor. Sunt destinate zonelor publice, nu vor circula pe timp de noapte şi nu vor interveni în condiţii meteo extreme, pentru ca şi "motocicliştii să fie în siguranţă". 

×