x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila: Guvernul a aprobat principiile de funcţionare ale programului operaţional pentru sănătate

Rafila: Guvernul a aprobat principiile de funcţionare ale programului operaţional pentru sănătate

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2023   •   14:47
Rafila: Guvernul a aprobat principiile de funcţionare ale programului operaţional pentru sănătate
Sursa foto: Lucian Alecu

Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă privind principiile de funcţionare ale programului operaţional pentru sănătate, prin care se alocă resurse de până la 6 miliarde de euro în următorii ani, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, precizând că acest program răspunde multor necesităţi, inclusiv în domeniul combaterii şi controlului cancerului.

"Astăzi au fost aprobate, prin ordonanţă de urgenţă, principiile de funcţionare ale programului operaţional pentru sănătate, un program important care alocă resurse de până la 6 miliarde de euro în următorii ani, nu e vorba de o finanţare punctuală, anuală. Vreau să spun că acest program operaţional pentru sănătate noi l-am găsit blocat, din păcate. Şi am reluat negocierea lui încă de anul trecut. Suntem singura ţară care are un astfel de program sectorial în domeniul sănătăţii, care beneficiază de o finanţare care nu este exclusivă pentru investiţii în sectorul de sănătate, dar care aduce o reparaţie importantă. Dacă în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, 22 de judeţe nu au avut posibilitatea depunerii de proiecte pentru investiţii în asistenţa medicală spitalicească, în cadrul acestui program operaţional pentru sănătate, care e gestionat de MIPE, cu avizul Ministerului Sănătăţii, va fi posibil acest lucru", a afirmat Rafila după şedinţa de guvern.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila program sanatate