x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila infirmă deocamdată să se renunță la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează

Rafila infirmă deocamdată să se renunță la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează

08 Dec 2021   •   13:19
Rafila infirmă deocamdată să se renunță la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează
Sursa foto: Hepta

Renunțarea la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează a fost doar o discuție informală și nici măcar nu s-a pus problema unei decizii, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, întrebat despre posibilitatea renunțării la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează, că nu s-a discutat despre renunțare.

A fost o discuție informală cu reprezentanții medicilor de familie, iar unul dintre participanți a transmis presei informația, declară ministrul.

„Au fost două discuții: una dintre ele a fost legată de plata tuturor restanțelor către medicii de familie pentru că există în continuare pentru serviciile de vaccinare efectuate de medicii de familie restanțe, unele foarte mari și trebuie toate plătite și intenționăm să plătim în măsura posibilului în această lună și cea de-a doua discuție: am observat că, în ciuda introducerii acelor tichete de 100 de lei, interesul a scăzut foarte mult și discuția a fost legată de găsirea unei alternative care să stimuleze vaccinarea. Adică dacă ai o măsură și vezi că nu mai aduce lumea la vaccinare te gândești la o alternativă. Asta a fost discuția informală, nimic mai mult, nu este nicio decizie, nici măcar nu s-a pus problema unei decizii. Este mai degrabă speculație care nu face altceva decât să aducă în spațiul public subiecte care pot scădea interesul”, e de părere Rafila.

Ministrul, personal, crede că cei care se vaccinează în acest momentu o fac pentru sănătatea lor, nu pentru tichetul de masă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexandru rafila