x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila: Nicio ţară nu poate asigura necesarul de paturi pentru arşi

Rafila: Nicio ţară nu poate asigura necesarul de paturi pentru arşi

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2023   •   23:00
Rafila: Nicio ţară nu poate asigura necesarul de paturi pentru arşi
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila susține că nicio ţară din lume nu poate asigura necesarul de paturi pentru marii arşi, în cazul unei catastrofe, dar România a început extinderea infrastructurii care poate deservi acest domeniu, mai ales după momentul 2016.

În opinia acestuia, la nivel naţional, în momentul de faţă, sunt circa 30 de paturi pentru mari arşi, urmând ca la finalizarea proiectului de extindere să fie disponibile 50 de paturi.

"Sunt în curs de extindere centre de mari arşi la Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara, ultimul fiind în cel mai avansat stadiu, urmând să pună la dispoziţie 12 paturi. La nivel naţional avem circa 30 de paturi şi vom ajunge la 50 după finalizarea proiectului, inclusiv paturi pediatrice. Centrul de la Timişoara este cel mai avansat, aici s-a amenajat terenul (...). În cadrul Spitalului Judeţean Timişoara va exista această nouă clădire care va oferi 12 locuri noi. (...). Nicio ţară din lume nu poate amenaja atât de multe paturi pentru pacienţi arşi, care ar putea să deservească în caz de urgenţă, de catastrofă astfel de pacienţi şi trebuie să existe şi posibilitatea rezolvării la nivel naţional, dar şi prin parteneriate internaţionale. În curând vom semna un acord, în acest sens, cu guvernul belgian, pentru a exista o legiferare şi un mecanism predictibil pentru astfel de pacienţi, în caz de catastrofă", a mai spus ministrul Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila paturi arsi