x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raiul automobilistilor

Raiul automobilistilor

de Raluca Cret    |    04 Aug 2008   •   00:00
Raiul automobilistilor

PARADA DE EPOCA ● La Sovata, unde face Nelu armata
Zeci de proprietari de automobile clasice si-au dat intilnire la sfirsit de saptamina la Sovata, unde si-au prezentat bijuteriile in cadrul paradei vehiculelor de epoca.



PARADĂ DE EPOCĂ ● La Sovata, unde face Nelu armata
Zeci de proprietari de automobile clasice şi-au dat întîlnire la sfîrşit de săptămînă la Sovata, unde şi-au prezentat bijuteriile în cadrul paradei vehiculelor de epocă.

Raiul automobiliştilor a fost în week-end la Sovata, o dată cu organizarea paradei vehiculelor de epocă “La vie en rose”, aflată deja la cea de-a doua ediţie.

VEDETA. “La vie en rose pentru că în acea perioadă oamenii erau frumoşi, erau eleganţi, trăiau bine. Noi îi prezentăm aici pe cei care aveau bani, cei care îşi permiteau o viaţă de societate”, spune Liana Todoran, organizatorul evenimentului. Peste 20 de automobile de colecţie au umbrit atracţia turistică a staţiunii, Lacul Ursu, şi a adus fani ai maşinilor de epocă din toate colţurile ţării. “Vedeta” a fost, şi în acest an, un Ford din 1928, al cărui proprietar dădea cu mîndrie detalii tehnice oricărui vizitator interesat. Alexandru Neugebauer a povestit istoria clasicului Aero 30, ajuns în familia sa direct de la Regele Mihai, acum două generaţii. “Maşina este înmatriculată şi de fiecare dată trece verificarea tehnică. Mai greu e cu gazele, dar asta este, e un motor vechi. În rest, cînd pornim la drum, mai luăm şi noi, ca tot şoferul, două becuri, două siguranţe, lucrurile clasice”, povesteşte Neugebauer odiseea maşinii unui grup de cetăţeni interesaţi să-i cumpere bijuteria. “Nu e de vînzare”, răspunde soţia de pe scaunul pasagerului. Celebrele Jeepuri americane le-au făcut cu ochii tinerilor cu gîndul la filmele de război, iar adevăraţii cunoscători au şovăit între un Mercedes şi un Plymouth din 1938 sau un Vauxhall V12 din 1936.

PROTURISM. Expoziţia de la Sovata şi-a propus să promoveze turismul local şi să aducă în staţiune cît mai mulţi vizitatori. Totuşi, spre deosebire de ediţia precedentă, în acest an au fost mai puţine maşini. De vină, spun organizatorii, este spaţiul mai redus, din cauza lucrărilor la drumurile din centrul staţiunii. În ceea ce priveşte ediţia de anul viitor, organizatorii sînt rezervaţi şi iau în calcul şi alte oraşe din judeţ.

×
Subiecte în articol: observator