x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raluca Turcan: TVR are pierderi de peste zece milioane de euro

Raluca Turcan: TVR are pierderi de peste zece milioane de euro

23 Mar 2010   •   00:00

Deputatul PDL Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, spune că televiziunea publică are pierderi de peste zece milioane de euro şi că instituţia a fost transformată în televiziune de partid de Alexandru Sassu.



Turcan a declarat că preşedintele director al televiziunii publice, pe care îl acuză de „PSD-izarea” TVR, „n-a putut să se desprindă de calitatea de prieten şi om de casă al lui Mircea Geoană”.

Preşedintele Comisiei de cultură spune că TVR-ul, ca instituţie plătită din bani publici, a evitat sistematic, în campania electorală rolul de principal factor de transmitere a informaţiilor legate de candidaţi. „Asta este problema, pe care eu o aduc în discuţie, atunci când spun că Alexandru Sassu trebuie să plece. Şi vreau să fac o diferenţă, între comportamentul TVR şi comportamentul Radioului, cu toate că aceste instituţii funcţionează pe aceeaşi Lege. Radioul a reuşit, totuşi, să menţină un echilibru, şi şi-a îndeplinit - într-o proporţie destul de mare - rolul pe care îl are în societatea românească.
Din păcate, TVR-ul condus de Alexandru Sassu a transformat această televiziune publică în televiziune de partid”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan a ridicat şi problema risipei banului public în televizunea publică, spunând că TVR are pierderi de zece milioane de euro, informează replicaonline.ro. O altă problemă subliniată de deputat este faptul că oamenii din televiziunea publică nu sunt stimulaţi să-şi facă meseria.

×
Subiecte în articol: observator