x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raluca Turcan vrea automobile electrice la Ministerul Muncii

Raluca Turcan vrea automobile electrice la Ministerul Muncii

de Alice Petrescu    |    12 Mar 2021   •   10:58
Raluca Turcan vrea automobile electrice la Ministerul Muncii
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale are în vedere reînnoirea parcului auto al instituţiei cu maşini electrice în viitorul apropiat, a scris, vineri, ministrul de resort, Raluca Turcan, pe Facebook. Ea îi îndeamnă pe români, indiferent de oraşul în care locuiesc şi de mijloacele pe care le au la dispoziţie, să se alăture iniţiativei Vinerea Verde.


 

Turcan a mărturisit că s-a deplasat vineri la serviciu folosind un automobil electric.

"În această dimineaţă, am venit la sediul ministerului cu un automobil electric. Este genul de automobil pe care îl folosesc cu plăcere nu atât pentru confortul pe care îl oferă, ci pentru faptul că este prietenos cu mediul. Estimările arată că fiecare dintre noi suntem răspunzători faţă de mediul înconjurător pentru 7.000 de kg de CO2 anual, în mare parte din cauza faptului că folosim automobile 'clasice'", a notat Raluca Turcan.

De asemenea, Ministrul Muncii recomandă tuturor românilor să se alăture iniţiativei Vinerea Verde.

"Îmi doresc foarte mult ca ceea ce facem astăzi, în Vinerea Verde, să devină un mod de viaţă, o opţiune firească din grijă pentru mediu, pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri. Proiectul gândit de Ministerul Mediului punctează un lucru foarte important: acela că administraţiile locale trebuie să pună la dispoziţia locuitorilor facilităţi care să susţină această opţiune. (...) Lansez un apel către toţi românii - indiferent de oraşul în care locuiesc şi de mijloacele pe care le au la dispoziţie, să se alăture iniţiativei Vinerea Verde, pentru că este exact acel gen de proiect care reuşeşte numai dacă acţionăm împreună: autorităţi, companii, oameni. Cu toţii dorim să avem o calitate a vieţii mai bună şi un viitor mai curat pentru copiii noştri", a mai scris Raluca Turcan.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat recent campania ''Vinerea Verde'', o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe. Sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!", această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, informează un comunicat al MMPS.

"Vinerea Verde" îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

×
Subiecte în articol: raluca turcan Vinerea Verde