x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ramas bun de la maestrul Gica

Ramas bun de la maestrul Gica

de Anca Alexe    |    Costin Anghel    |    20 Iun 2006   •   00:00
Ramas bun de la maestrul Gica

Trupul neinsufletit al lui Gica Pe-trescu a fost depus ieri-dimineata la Sala de Concerte a Radiodifuziunii Romane. Prieteni si admiratori, ru-de si colegi au avut ocazia sa-si ia ramas bun de la cel care, mai bine de 70 de ani, a fericit inimile romanilor.

  • Editie de Colectie - Nemuritorul Gica Petrescu Prieteni si admiratori, rude si colegi au avut ocazia ieri-dimineata sa-si ia ramas-bun de la cel care, mai bine de 70 de ani, a indulcit inimile romanilor: Maestrul Gica Petrescu.

    "Gica Petrescu nu a fost singur. El a fost singur poate doar in sufletul sau. (...) Nu este nici un mister in jurul lui, doar misterul discretiei. Pentru ca nobletea adevarata este discretia". Cuvintele ii apartin Dianei, nepoata artistului.

    EXEMPLU. Timp de cateva ore, trupul neinsufletit al marelui cantaret a fost depus la Sala de Concerte a Radiodifuziunii Romane, acolo unde artistul si-a petrecut o mare parte din viata. Pe acordurile propriilor sale melodii, oamenii incercau sa-i faca o caracterizare lui Gica Petrescu: "Un om foarte discret, complex si rafinat, care a ales sa se retraga din viata mondena o data cu moartea sotiei sale, Cezarina" sau "Marele si Eternul Gica va ramane vesnic in inimile noastre. Pentru vechile generatii el a insemnat tineretea si copilaria, pentru tinerii de azi el semnifica exemplul muzicii romanesti".

    "Nu trebuie sa plangem pentru ca Gica Petrescu a plecat dintre noi. Trebuie sa ne bucuram ca vom ra-mane cu amintirea si cu muzica lui in suflet. Si mai trebuie sa intelegem ca Dumnezeu ne lasa la fiecare cate un har. Important este sa stim cum il punem in valoare. Dumnezeu i-a lasat lui Gica cel mai mare har: acela de a fi artist", ne-a marturisit Ciupi Raducanu, actor de comedie.

    La randul ei, interpreta de muzica populara Ionela Prodan se autointituleaza "vesnicul invatacel al Maestrului". "Este o mare lovitura pentru toti romanii. Fie ca il cunosteai ca artist, fie ca il cunosteai ca om, Gica Petrescu a fost pana in ultima clipa o persoana meticuloasa, serioasa, care si-a facut treaba cu bucurie si o daruire rar intalnite. El se afla acum alaturi de Ioana Radu si de Maria Tanase", povesteste Ionela Prodan.

    LACRIMI. Oameni simpli, pentru un om simplu. Multimea prezenta in Sala de Concerte a Radiodifuziunii Romane soptea: "Gica Petrescu nu mai e! Nu pot sa cred. Generatia noastra de aur se duce". Altii au preferat sa-si aduca aminte cu drag de el si de vremurile in care petreceau la umbra cantecelor sale. "Maestrului, cu drag..."

    VIP-URI LA CAPATAIUL ARTISTULUI
    Printre cei care au fost prezenti ieri la Sala de Concerte a Radiodifuziunii Romane, pentru o ultima intalnire cu "Nea’ Gica", s-au numarat Aura Urziceanu, Horia Moculescu, Benone Sinulescu, Silvia Dumitrescu, Florian Pittis, precum si rude ale cantaretului. Cantaretul Benone Sinulescu a declarat ca, pentru el, vestea mortii artistului a fost "crunta". "De la el am invatat cum sa tin microfonul in mana, cum sa pasesc pe scena, cum sa respect publicul." Diana, singura nepoata a lui Gica Petrescu, a mentionat ca artistul a dus o viata discreta si ca a murit "frumos, fara sa deranjeze pe nimeni". (Oana Vataselu)
  • ×
    Subiecte în articol: observator gica petrescu gică petrescu