x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ramnicu-Valcea - Ploua prin tavanul Primariei

Ramnicu-Valcea - Ploua prin tavanul Primariei

03 Iul 2004   •   00:00

De cativa ani, tavanul etajului I al Primariei Municipiului Ramnicu-Valcea se afla intr-o avansata stare de degradare.

OCTAVIAN HERTA

Pe o portiune de cativa metri, tavanul si unul dintre pereti sunt acoperiti de o mazga galbuie, rezultata in urma condensului. Atunci cand ploua, apa se infiltreaza prin tavan, prelingandu-se pe pereti.

Cladirea Primariei a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea. In 1998, primarul de atunci, Sorin Zamfirescu, a demarat o licitatie pentru o renovare completa a constructiei. Licitatia a fost castigata de firma de constructii Cotexim, iar costurile renovarii s-au cifrat la 4,7 miliarde lei. A fost schimbat parchetul, au fost renovati peretii si a fost pusa o noua centrala termica. Schimbarea centralei impunea si inlocuirea cosului de evacuare a gazelor, lucru care nu s-a intamplat. Administratorul Primariei, Ana Otofrai, este de parere ca dirigintele de santier nu a luat in calcul acest aspect, ceea ce a dus la problemele actuale. Lucrarile s-au incheiat in 1999.

Primele urme pe tavanul Primariei au aparut dupa circa doi ani, exact dupa ce lucrarea a iesit din garantie. Desi au fost facute mai multe carpeli la cos, lucrurile s-au inrautatit. In acest moment, tavanul cu pricina arata ca dupa razboi, dand senzatia ca va pica in orice moment in capul cuiva.

×
Subiecte în articol: observator