x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ramona Mănescu a solicitat Comisiei Europene, în plenul PE, încheierea procedurii de monitorizare a României prin MCV

Ramona Mănescu a solicitat Comisiei Europene, în plenul PE, încheierea procedurii de monitorizare a României prin MCV

05 Feb 2013   •   12:32
Ramona Mănescu a solicitat Comisiei Europene, în plenul PE, încheierea procedurii de monitorizare a României prin MCV

În opinia europarlamentarului PNL, Ramona Mănescu, ultimul raport MCV prezintă erori şi aduce prejudicii grave atât României, cât şi cetățenilor ei.

"Acest mecanism a devenit un instrument de presiune care s-a îndepărtat de la obiectivul sau tehnic, fiind politic în proporție de 80% şi doar 20% tehnic. Permanent, el a fost extins atât cantitativ, prin adăugarea de noi condiționalităţi, cât şi calitativ prin ridicarea standardelor inițiale, fără un temei juridic în tratatele constitutive sau tratatul de aderare", susţine parlamentarul european.

Ramona Mănescu este de părere că prelungirea monitorizării României pentru o perioada incertă, dar şi extinderea rapidă a mecanismului asupra altor domenii decât cele convenite în 2006, afectează din ce în ce mai mult credibilitatea şi calitatea României de stat membru UE cu drepturi depline.

"Având în vedere reglementarea ambiguă a MCV, influenţa majora a factorului politic dar şi faptul că durata stabilită inițial, de trei ani din momentul aderării, a expirat, solicit CE să încheie procedura de monitorizare a României prin MCV", conchide Ramona Mănescu.

×