Un utilizator din trei (32,3%) nu ştie cum îşi poate proteja viaţa personală în mediul online, în condiţiile în care 89,3% dintre persoane intră pe internet de mai multe ori pe zi, reiese dintr-un studiu publicat, vineri, de Kaspersky Lab.
Conform analizei, aproape 17% dintre respondenţi au văzut informaţii private despre ei înşişi sau despre membrii familiei, care nu ar fi trebuit să ajungă în domeniul public. Această cifră se ridică la aproape un sfert (22,3%) în rândul persoanelor care au copii cu vârste de până în 18 ani.
"Eforturile inutile de a deveni mai puţin vizibili pe Internet conduc la o stare denumită 'extenuare cauzată de datele private'. Această extenuare este legată de existenţa unei presiuni constante, cu senzaţia permanentă că există terţi care profită de informaţiile tale personale, orice rezistenţă fiind inutilă", se menţionează în concluziile raportului.
În plus, aproape o treime (32,3%) dintre respondenţi nu ştiu cum îşi pot proteja complet viaţa privată online, iar 13% şi-au pierdut interesul pentru modul în care îşi pot îmbunătăţi protecţia datelor personale.
De asemenea, o cincime (19%) dintre participanţii la studiu nu fac eforturi suplimentare, cum ar fi ştergerea periodică a istoricului de navigare sau utilizarea de accesorii speciale pentru a bloca funcţiile de urmărire online, pentru a-şi asigura confidenţialitatea în timp ce navighează pe Internet de pe dispozitivele lor.
Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de peste 21 de ani. Compania protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 270.000 de companii client. AGERPRES