x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raportul comisiei SRR si SRTV a fost amanat

Raportul comisiei SRR si SRTV a fost amanat

11 Mai 2005   •   00:00

Raportul comisiei de ancheta asupra activitatii radioului si televiziunii publice va fi dezbatut in plenul Parlamentului abia peste 30 de zile, o data cu rapoartele anuale ale celor doua institutii.



  • de CARMEN VINTILA

  • Deputatul PNL Titu Ghiorghiof a anuntat ieri ca rapoartele de activitate ale SRR si SRTV pe 2003 si 2004 nu au primit inca avizul comisiilor de buget-finante. In plus, unii membri ai Comisiei de ancheta asupra SRR si SRTV spun ca nici raportul lor nu se poate elabora prea repede. Desi sefa comisiei, deputatul PNL Raluca Turcan, sustine ca documentul va fi finalizat azi, deputatul PSD Eugen Nicolicea spune ca membrii comisiei nu au ajuns la aceeasi concluzie in urma audierilor si ca nu se poate intocmi un raport unitar.

    DOCUMENTE. Turcan a prezentat, marti seara, conducerii PNL ceea ce ar trebui sa contina documentul, anume neregulile financiare pe care comisia le-ar fi constatat la cele doua institutii. Aceleasi surse spun ca Turcan ar fi dat exemplul TVR, care si-a cedat arhiva unei firme obscure pentru a fi comercializata, urmand sa primeasca doar 5% din profit. Raluca Turcan a solicitat sprijinul partenerilor de coalitie pentru adoptarea raportului, mai ales ca UDMR a anuntat deja, neoficial, ca nu il va vota. Premierul Tariceanu, prezent la sedinta conducerii PNL, i-a promis Ralucai Turcan ca va incerca sa aiba o discutie pe aceasta tema cu liderul UDMR, Marko Bela, ieri fiind programata o sedinta a liderilor Coalitiei.

    ×
    Subiecte în articol: observator