"Începe un nou capitol din viaţa comunităţii noastre. (...) Împreună ne-am asumat responsabilitatea de a dezvolta un sector mai curat, mai prietenos cu mediul, mai corect faţă de toţi utilizatorii de servicii publice, fie că sunt pietoni, fie că sunt şoferi, fie că sunt părinţi, fie că sunt elevi sau studenţi, mai empatic cu cei mai vulnerabili dintre noi, mai atent cu seniorii noştri, mai preocupat de viitorul copiilor noştri", a spus Rareş Hopincă, în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de edil, în care s-a constituit şi Consiliul Local.
De asemenea, el a subliniat că îşi propune ca mandatul lui să fie marcat de transparenţă faţă de locuitorii acestei zone administrativ-teritoriale, partenerii instituţionali, consilierii locali, precum şi faţă de colegii funcţionari sau personal contractual care lucrează în structura administrativă a Sectorului 2.
Rareş Hopincă a punctat că nu crede în autocraţie, deoarece nu există un om care să ştie răspunsurile la toate întrebările. "Acest mandat vreau să fie unul al dialogului şi al consensului. La intrarea în Primăria Sectorului 2 vor fi lăsate toate opţiunile politice şi va fi îmbrăcată o haină administrativă, care să se refere doar la priorităţile cetăţenilor", a afirmat Rareş Hopincă.
El a anunţat că săptămâna aceasta va convoca o serie de consultări cu reprezentanţii tuturor grupurilor politice reprezentate în Consiliul Local. "Avem un parteneriat solid cu PNL Sector 2 (...) avem un plan concret pentru Primăria Sectorului 2, dar în spiritul deschiderii pentru dialog aş vrea ca şi propunerile şi soluţiile grupurilor reprezentate în Consiliul Local să fie parte integrantă a acestui proiect pentru Sectorul 2 (...). Nu ţin să am paternitatea vreunei idei sau a vreunui proiect. Aş vrea ca, indiferent de sursa acestei idei, (...) împreună să fim capabili să îl ducem la bun sfârşit ca aleşi ai cetăţenilor Sectorului 2", a spus Rareş Hopincă.
A punctat că în ultimii ani sectoarele municipiului Bucureşti au fost "motorul de dezvoltare al Capitalei".
"Avem exemple de bune practici în administraţiile Sectoarelor 3, 4, 5 şi 6. Avem primari care s-au implicat şi care au reuşit să ducă la bun sfârşit proiecte importante, fie că vorbim de infrastructură mare, infrastructură pentru mobilitate, fie că vorbim de spaţii verzi, fie că vorbim de regenerare urbană. Imaginea Bucureştiului s-a schimbat în ultimii ani, prin implicarea primarilor de sectoare şi vom prelua, fără îndoială, aceste exemple de bune practici, dar în acelaşi timp, pentru mine, este extrem de important să păstrez o relaţie transparentă, deschisă şi cu bună-credinţă cu primarul general al Capitalei", a mai declarat edilul Sectorului 2.
Nu în ultimul rând, el a spus că mizează pe sprijinul Guvernului. La eveniment a participat şi premierul Marcel Ciolacu.
AGERPRES