x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răsturnare de situație în cazul UPU Filiași. Spitalul rămâne în carantină încă o săptămână

Răsturnare de situație în cazul UPU Filiași. Spitalul rămâne în carantină încă o săptămână

02 Apr 2020   •   09:04
Răsturnare de situație în cazul UPU Filiași. Spitalul rămâne în carantină încă o săptămână
Sursa foto: FB Spitalul Filiasi

Urgenţa Spitalului Filiaşi, unde a fost internat primul român care a murit din cauza COVID-19, rămâne închisă. Deşi au trecut 14 zile de când locul a fost închis şi dezinfectat, autorităţile au decis ca toate cadrele medicale de aici să rămână în izolare. Unul dintre medici s-a imbolnăvit.

Compartimentul Primiri Urgenţe de la Spitalul Filiaşi a fost închis în data de 18 martie, după ce un pacient internat aici a fost confirmat cu infecţie cu coronavirus. 23 de cadre medicale au fost testate şi trimise în izolare, iar testele au ieşit negative. În urmă cu câteva zile, însă unul dintre medicii care a intrat în contact direct cu pacientul diagnosticat cu COVID-19, a fost şi el confirmat cu infecţie cu coronavirus şi este internat la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Primarul oraşului Filiaşi, Ilie Costeluş, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a decis, împreună cu managerul spitalului şi membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, ca Urgenţa să rămână închisă încă o săptămână.

„Deşi au trecut cele 14 zile, având în vedere situaţia în care se află domnul doctor care l-a identificat pe aşa-zisul < pacient zero > din Filiaşi, faptul că acesta a primit rezultatul pozitiv la cea de-a doua testare, am decis atât cu conducerea Spitalului Filişanilor , cât şi cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, ca Urgenţa să rămână închisă încă o sptămână, având în vedere că există posibilitatea să se manifeste până la 21 de zile. În situaţia aceasta, toţi cei care sunt în autoizolare şi care de mâine, legea le permite să meargă oriunde fără a mai fi nevoie de un document justificativ, vor mai rămâne câteva zile până vom găsi o variantă de a-i testa în mediul privat, în condiţiile în care cei de la DSP Dolj nu vor putea să pună la dispoziţie aceste teste, neavând cadrul legal”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ilie Costeluş, primarul oraşului Filiaşi

Potrivit primarului din Filiaşi, Ilie Costeluş, miercuri, Consiliul Local a alocat suma necesară testării cadrelor medicale din Urgenţă, la o clinică privată.

“ Noi am aprobat în Consiliul Local finanţarea către Spitalul Filişenilor sumele necesare pentru a fi testaţi cei 23 de membri ai CPU Filiaşi. (...) Sunt în jur de 10 mii lei având în vedere că s eestimează undeva la 300-350 lei testul”, a declarat, pentru Mediafax, Ilie Costeluş, primarul oraşului Filiaşi

Edilul din Filiaşi a mai adăugat că, pentru viitor, Consiliul Local ar putea aproba sumele necesare testării tuturor angajaţilor Spitalului Filiaşi, iar personalul din Urgenţă să facă analizele pentru coronavirus din 14 în 14 zile.

 

 

×