x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rata de incidență în Capitală, sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv

Rata de incidență în Capitală, sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv

18 Mai 2021   •   11:01
Rata de incidență în Capitală, sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv

Rata de incidență a cazurilor de Covid este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală. Autoritățile vor stabili marți dacă de miercuri vor fi reluate cursurile față în față pentru toți elevii.

Conform DSP București, rata de incidență a cazurilor de Covid este marți în Capitală de 0,89 la mia de locuitori, după ce luni rata a fost de 0,94.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la școală în București, indiferent de clasă.

„Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine (marți-n.r.), după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În acest context, ministrul Educației crede că este „posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență”.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în cazul elevilor care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate trebuie să se asigure accesul online la procesul de învățământ.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid bucuresti