x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rata de infectare în București este aproape de 3 la mie

Rata de infectare în București este aproape de 3 la mie

21 Sep 2021   •   10:45
Rata de infectare în București este aproape de 3 la mie

Rata de infectare în București a ajuns, marți, la 2,91 la mia de locuitori. Incidența cazurilor COVID-19 a trecut de vineri pragul de 2 la mia de locuitori. Dacă va trece de 3 la mie evenimentele în interior se vor putea desfășura doar cu certificatul verde.

Direcția de Sănătate Publică București a publicat, marți, rata de infectare, care a ajuns la 2,91 la mie. Dacă ajunge la 3 la mie, evenimentele în interior se vor desfășura doar pe baza certificatului verde.

La incidența cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori, cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Spectacolele de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV- 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sectacolele,concertele,festivalurile publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție, în
aer liber.

Nunți, botezuri și mese festive se pot organiza cu un număr de participanți de maxim 150 de persoane în exterior sau de maxim 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

De asemenea, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii
de protecție.

 

(sursa: Mediafax)

×