x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Râul Crasna, poluat cu dejecții de la o fermă de creștere a bovinelor

Râul Crasna, poluat cu dejecții de la o fermă de creștere a bovinelor

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   20:56
Râul Crasna, poluat cu dejecții de la o fermă de creștere a bovinelor
Sursa foto: facebook

Apa râului Crasna, din Satu Mare, prezenta modificări vizuale și olfactive, susțin reprezentanții Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj și Satu Mare, care au identificat că problema vine de la dejecțiile de la o fermă de creștere a bovinelor.

Reprezentanților Apele Române Someș-Tisa li s-a adus la cunoștință, duminică seara, că pe raza localității Giorocuța, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale și olfactive.

Reprezentanții Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj și Satu Mare s-au deplasat imediat în teren și au prelevat probe de apă din mai multe secțiuni.

„În urma investigațiilor în teren, reluate astăzi (luni - n.r.), specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj au identificat probleme în stocarea deșeurilor lichide provenite din activitatea de creștere a bovinelor. De pe un teren în pantă, acestea au fost antrenate de precipitații în râul Crasna. Unda de poluare s-a propagat în județul Satu Mare”, arată reprezentanții Apele Române Someș-Tisa.

Angajații SGA Satu Mare continuă monitorizarea cursului de apă.

Aceștia menționează că nu a fost identificată mortalitate piscicolă.

Specialiștii Laboratorului de Calitatea Apelor precizează că aplicarea procedurilor specifice pentru obținerea rezultatelor analizelor implică parcurgerea unor etape de prelucrare a probelor, determinarea concentrațiilor și verificarea rezultatelor, fiecare etapă necesitând anumite intervale de timp pentru fiecare indicator de calitate analizat. În urma centralizării rezultatelor analizelor, instituția va comunica poluatorului tipul de sancțiuni care se vor aplica, conform prevederilor legale.

Cursul de apă este atent monitorizat în continuare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rău poluare bovine