x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Râul Sebeş poluat de o fabrică de mezeluri

Râul Sebeş poluat de o fabrică de mezeluri

de Lucian Dobrater    |    20 Mar 2008   •   00:00

Râul Sebeş a fost poluat accidental ieri, lângă Alba-Iulia, din cau­za evacuării de ape uzate de la o fa­bri­că de mezeluri.

Râul Sebeş a fost poluat accidental ieri, lângă Alba-Iulia, din cau­za evacuării de ape uzate de la o fa­bri­că de mezeluri. Incidentul a fost sesizat autorităţilor de Asociaţia Pes­carilor Sportivi Alba. Poluarea a avut loc în amonte de podul de fier de la intrarea în Alba-Iulia, la Oarda de Jos, şi s-a extins până la confluenţa cu Râul Mureş. Specialiştii de la Garda de Mediu Alba şi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba-Iulia au prelevat probe de apă în vederea stabilirii substanţelor poluatoare.

 

SESIZARE. Preşedintele Asociaţiei Pes­carilor Sportivi Alba, ştefan Po­pescu, a spus că mai mulţi pescari sportivi, membri ai aso­ciaţiei, au se­si­zat o poluare pe Râul Sebeş. Popescu a spus că asociaţia a anun­ţat imediat Garda de Mediu şi au­to­ri­tăţile competente, iar împreună cu acestea s-a deplasat la faţa locului pentru a analiza efectele poluării. “Era o poluare cu subs­tan­ţe organice provenită, se pare, de la o fabrică de mezeluri din zonă care probabil şi-a spălat de­can­toa­rele şi filtrele şi toate apele uzate au fost deversate în Râul Sebeş”, a spus Popescu.

×
Subiecte în articol: verde! râul sebeş