x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razboi in instanta pe dosare si pe carciuma lui Corleone

Razboi in instanta pe dosare si pe carciuma lui Corleone

de Monica C. Andrei    |    07 Sep 2006   •   00:00
Razboi in instanta pe dosare si pe carciuma lui Corleone

Scandalul dintre deputatul PRM Du-mitru Dragomir si primarul Sectoru-lui 1, Andrei Chiliman, se va termina in instanta.

Scandalul dintre Dumitru Dragomir si primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, se va termina in instanta. Marul discordiei a fost restaurantul de lux pe care deputatul PRM l-a construit ilegal pe malul Lacului Herastrau si care a fost ulterior demolat de Chiliman.

Cine demoleaza, in ce fel si de ce? Intrebari care au starnit zilele acestea un conflict intre Dragomir si primarul Andrei Chiliman. Scandalul a inceput saptamana trecuta, cand inspectorii primariei au inceput sa demoleze restaurantul de lux al deputatului PRM, ridicat fara nici un fel de autorizatie pe malul Lacului Herastrau. Dupa ce a acuzat ca decizia primarului Chiliman a fost ilegala, Dragomir a fost lasat sa-si desfiinteze singur constructia pana duminica, 3 septembrie. Numai ca socoteala din targ nu s-a potrivit cu cea din Herastrau. Locatia de pe malul lacului a ramas intacta, motiv pentru care autoritatea locala a reluat ieri actiunea de demolare.

Si de data asta, interventia angajatilor de la Sectorul 1 n-a fost pe placul lui Dragomir care a venit la fata locului acuzandu-l din nou pe Chiliman ca i-a desfiintat restaurantul, culmea, abuziv.

DEBARCADERUL JIANU. In razboiul dintre cele doua parti a intervenit ieri, prin intermediul unui comunicat, si Primaria Capitalei. Aceasta a precizat ca Administratia Parcuri si Lacuri a incheiat din 2002 un contract de asociere in participatiune cu firma lui Dragomir, Number One SRL. Astfel, obiectul contractului il constituie asocierea partilor in vederea exploatarii, printre altele, si a Debarcaderului Jianu, prin desfasurarea de pescuit sportiv si industrial, precum si activitatii de alimentatie publica. Este vorba despre portiunea pe care deputatul PRM a folosit-o pentru a-si ridica restaurantul de fite.

"Vom demola pana la ponton, astazi cred ca terminam (n.r. - ieri). Domnului Dragomir i s-a dat un ragaz sa demoleze pana duminica, dar n-a facut asta, asa ca am intervenit noi", ne-a declarat Razvan Iordan, seful Inspectiei Sectorului 1.

Ce-i drept, Dragomir nu este singurul care a construit ilegal in Parcul Herastrau. Jurnalul National a publicat o serie de materiale, aratand ca toate terasele si carciumile din Herastrau, parc declarat monument istoric, sunt ilegale, majoritatea fiind construite pe fostele wc-uri publice.

APEL LA DOSARELE SECURITATII
Click pt a mari imaginea
DOCUMENT. Hartia care sta la baza declaratiilor deputatului PRM
Deputatul PRM a anuntat ieri ca are un document din care reiese ca primarul liberal al Sectorului 1 ar fi colaborat cu Securitatea. "Nu se poate ca un informator sa fie primar. Ar trebui sa-si dea demisia", a declarat presedintele LPF, care a citat din hartia pe care si-a bazat dezvaluirea: "Va informam ca tovarasul Andrei Chiliman a colaborat cu structura relatii umane ca colaborator". (facsimil) La randul sau, Andrei Chiliman a spus ca il va da in judecata pe presedintele LPF, acuzandu-l ca face asemenea declaratii din razbunare. "Va trebui sa aduca probe in justitie. Pentru ca am refuzat sa fiu complice cu el, atunci cand m-a rugat sa nu-l demolez." El a precizat ca a primit deja un raspuns din partea CNSAS la o solicitare pe care a formulat-o acestei institutii, potrivit caruia numele sau nu apare in arhiva fostei Securitati. "Sa lamurim o data pentru totdeauna chestiunea: nu am fost colaborator al nici unei institutii care a apartinut de fosta Securitate!", a mentionat primarul Sectorului 1. Intr-o contrareplica, Dumitru Dragomir a anuntat si el ca-l va da in judecata pe primarul Sectorului 1, pentru ca i-a daramat terasa din Parcul Herastrau.

RAZBOI. Andrei Chiliman (stanga), acuzat de Dumitru Dragomir ca a colaborat cu Securitatea. In replica, primarul il va da in judecata pe deputatul PRM

×
Subiecte în articol: observator dragomir chiliman