x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Războiul din Ucraina: 15,8% din ucraineni au fugit din țară de la începutul războiului

Războiul din Ucraina: 15,8% din ucraineni au fugit din țară de la începutul războiului

23 Mai 2022   •   17:05

Peste 6,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei rusești, anunță Agenția ONU pentru refugiați. Acest lucru înseamnă că 15,8% din ucraineni au fugit din țară de la începutul războiului.

Cel puțin 6,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei rusești, potrivit celor mai recente informații ale Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Asta înseamnă că 15,8% din ucraineni au fugit din țară de la începutul războiului.

În plus, peste opt milioane de persoane, aproape una din cinci din populația Ucrainei de dinainte de război, sunt strămutate în interiorul țării după ce au fost forțate să își părăsească locuințele, anunță Organizația Internațională pentru Migrație, potrivit CNN.

Cei mai mulți refugiați au mers în Polonia care a primit 3,5 milioane de ucraineni. În Moldova și în România au ajuns, în total, aproape un milion de refugiați. Peste 900.000 de ucraineni se află în prezent în Rusia, aproximativ 600.000 sunt în Ungaria și peste 400.000 au ajuns în Slovacia.

(sursa: Mediafax)

×