x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Războiul magnaţilor: îl înfundă Gigi Becali pe Puiu Popoviciu?

Războiul magnaţilor: îl înfundă Gigi Becali pe Puiu Popoviciu?

de Dan Constantin    |    10 Mai 2015   •   23:11
Războiul magnaţilor: îl înfundă Gigi Becali pe Puiu Popoviciu?
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Procesul lui Puiu Popoviciu, trimis în judecată de DNA pentru modul fraudulos prin care a intrat în posesia a 224 de hectare pe care s-a construit complexul de magazine şi apartamente din Băneasa, se reia luni, la Curtea de Apel Bucureşti.

Completul C4 din Secția 1 Penală va audia în dosarul 9577/2/2012 pentru infracţiuni de corupţie încă un grup de martori citaţi şi la termene anterioare. Procurorii DNA l-au trimis în judecată alături de omul de afaceri Popoviciu Gabriel pe Ioan Alecu, fost rector al Institutului Agronomic Bucu¬reşti, care a cedat fermele universităţii printr-o asociere considerată un act de corupţie. Printre inculpaţi se află Daniel Pitcovici şi Şerban Cornel, ofiţeri de rang înalt din conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne, un fost prefect al Capitalei, alţi funcţionari ai Prefecturii Bucureşti şi Primăriei Sectorului 1, cadre didactice de la Agronomie.

În acest proces, George Becali are calitatea de martor denunţător. Gigi Becali a reclamat că investiţia din Băneasa are la bază o inginerie imobiliară frauduloasă. După depunerea plângerii, Becali a fost condamnat în două rânduri la închisoare cu executare în alte cauze. Dosarul „Băneasa’’ a fost iniţial închis, dar DNA a considerat în 2008 că sunt suficiente elemente pentru reluarea cercetărilor. Procesul a început în decembrie 2012 şi a avut numeroase amânări. De reţinut că Doru Țuluş, şef de secţie DNA, s-a abţinut în cauză, iar procuroarea Roşu Claudia s-a retras la cerere.

Popoviciu a fost la un moment dat reţinut de procurori, dar Băsescu Traian a luat poziţie publică în favoarea lui şi arestarea cerută de DNA nu s-a mai produs.

În complexul rezidenţial Băneasa, Ioana Băsescu a cumpărat un apartament de lux cu o finanţare controversată şi are sediul cabinetului notarial într-o clădire a Institutului Agronomic din incinta ce face obiectul asocierii cu Puiu Popoviciu. Numeroase contracte ale firmelor deţinute de omul de afaceri trimis în judecată sunt autentificate la cabinetul notarului Ioana Băsescu, fiica preşedin-telui obţinând astfel venituri substanțiale.
 

×