x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie în cimitirele private din Capitală. Mama Oanei Zăvoranu, suspectată de evaziune fiscală

Razie în cimitirele private din Capitală. Mama Oanei Zăvoranu, suspectată de evaziune fiscală

13 Oct 2012   •   10:33
Razie în cimitirele private din Capitală. Mama Oanei Zăvoranu, suspectată de evaziune fiscală
Sursa foto: Intact Images/Bogdan Chesaru
UPDATE 14:34 - UPDATE 14:34 - Şase dosare penale pentru evaziune fiscală, printre care unul în cazul cimitirului deţinut de mama Oanei Zăvoranu, au fost întocmite, astăzi, în urma controalelor efectuate de poliţişti la cimitire private şi firme de pompe funebre din Capitală, potrivit mediafax.ro. La cimitirul Mărioarei Zăvoranu, poliţiştii au verificat registrele şi au numărat mormintele, pentru a compara datele din teren cu cifrele din evidenţele contabile, potrivit surselor citate.

Potrivit Poliţiei Capitalei, controalele de sâmbătă au vizat şapte societăţi comerciale din sectorul 4, dintre care două administrează cimitire, iar cinci oferă servicii funerare. Controlalele au fost efectuate pentru combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi a celor prevăzute în Codul muncii.

................

Poliţiştii bucureşteni efectuează, la această oră, mai multe verificări la societăţi comerciale care oferă servicii funerare sau care administrează cimitire în Bucureşti, unde există suspiciuni de evaziune fiscală şi muncă la negru. Printre cimitirele vizate se află şi cel deţinut de mama Oanei Zăvoranu.

"Ofiţerii bucureşteni de investigare a fraudelor au date şi informaţii conform cărora, în activitatea lor comercială, societăţile nu înregistrează sau înregistrează parţial în evidenţele contabile toate operaţiunile efectuate, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor", precizează un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii îi suspectează pe angajaţii firmelor de pompe funebre că pentru serviciile prestate sau bunurile comercializate (servicii funerare, locuri de veci) nu se eliberează facturi fiscale sau dacă sunt eliberate, acestea nu reflectă realitatea, evidenţiind "o sumă mult mai mică decât cea plătită".

Totodată, unii angajaţi ai societăţilor comerciale şi-ar desfăşura activitatea fără a avea cărţi de muncă, informează Poliţia Capitalei.

Referitor la aceste descinderi, mama Oanei Zăvoranu a declarat că "totul este un balon de spumă".

"Nu am decât portari care asigura curăţenia şi paza, ca să nu fie devalizat. Nu fac niciun fel de serviciu, sunt nişte firme care lucrează acolo. Este singurul cimitir particular care nu presteză niciun fel de serviciu, de fapt, singurul serviciu este ţinerea oamenilor în nefiinţă, care stau în capelă. Oana nu are niciun fel de tangenţă, după ce nu o să mai fiu eu, o să rămână al ei. O să vedeţi că totul este un balon de spumă", a spus Mărioara Zăvoranu la România TV.




×