x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie de proporţii în complexul comercial Europa

Razie de proporţii în complexul comercial Europa

29 Noi 2011   •   07:22
Razie de proporţii în complexul comercial Europa

Zeci de jandarmi si politisti au intervenit, in aceasta dimineata, intr-o actiune ce a vizat evazionistii din complexul comercial Europa, din Capitala. Controalele vor dura 10 zile.

UPDATE 13:18 - Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei a declarat ca incepand de marti vor fi verificati toti comerciantii din complexul Europa, iar actiunea se va incheia atunci cand vor fi oprite toate activitatile ilicite desfasurate de cei care vand in aceasta zona comerciala.

Atanasoaei a precizat ca in complexul comercial Europa "se spala bani", nu sunt case de marcat, nu sunt documente pentru marfurile vandute, iar "evaziunea fiscala este de 12 milioane de euro pe an".

Potrivit prefectului, cu exceptia unei singure autorizatii de constructie emise de Primaria Sectorului 2 in 2008, nicio alta constructie din complexul Europa nu are autorizatie. In aceste conditii, a spus prefectul, Inspectoratul de Stat in Constructii i-a notificat pe proprietari ca trebuie sa demoleze constructiile ridicate ilegal.

Garda Financiara a verificat firmele din complexul comercial, inspectorii fiscali vizand mai multe standuri cu textile, jucarii si incaltaminte, anunta RTv. Au fost verificate actele de proveninenta ale marfurilor pentru a vedea daca societatile functioneaza legal.

Daniel Popescu, inspector-sef Garda Financiara, a declarat ca cei mai multi comercianti au inchis standurile cand au vazut inspectorii.

Standurile au fost sigilate pentru verificarea documentelor societatilor in cauza.

Scopul actiunii este combaterea si prevenirea evaziunii fiscale si a actelor ilicite.

Potrivit lui Daniel Popescu, traficul ilegal de marfuri s-a intensificat in zona comerciala respectiva, mai ales odata cu apropierea sarbatorilor de iarna.

×