x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Realitatea TV, amendată cu 15.000 de lei pentru concursul din ziua moţiunii

Realitatea TV, amendată cu 15.000 de lei pentru concursul din ziua moţiunii

17 Mar 2011   •   15:32

Amenda a fost primita de Realitatea TV pentru difuzarea concursului în care telespectatorii erau invitaţi să răspundă la întrebarea "de ce trebuie să plece Guvernul Boc".

Programul respectiv a fost reclamat la CNA de deputatul PDL Raluca Turcan, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, precum şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

"Prin prezenta vă informăm că, în cadrul emisiunii intitulate "Bursa pariurilor", difuzată de postul de Realitatea TV, telespectatorii sunt invitaţi să trimită mesaje sau să sune la anumite numere de telefon pentru a răspunde la întrebarea «Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie să plece?», oferindu-le acestora posibilitatea obţinerii unui premiu de 100.000 de euro. Având în vedere că pentru acordarea acestui premiu nu există criterii obiective, care să fie aduse la cunoştinţa telespectatorilor, considerăm că această metodă de a obţine rating prin promovarea în rândul telespectatorilor a speranţei unui câştig substanţial reprezintă o practică incorectă, atât pentru telespectatori, cât şi pentru televiziunile concurente. Mai mult decât atât, consumatorii nu sunt informaţi asupra tarifelor practicate pentru telefoane şi sms-uri. Menţionăm că, prin acest tip de practică, sunt afectate drepturile şi interesele economice ale consumatorilor", se arată în reclamaţia semnată de Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC.

Pe acelasi subiect, Raluca Turcan a solicitiat CNA verificarea legalitatii organizarii unui astfel de concurs.

×
Subiecte în articol: mass-media