x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI face reducere de 600 mil. lei a cheltuielilor, iar Min. Educaţiei cere bani în plus la rectificare

MAI face reducere de 600 mil. lei a cheltuielilor, iar Min. Educaţiei cere bani în plus la rectificare

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   20:00
MAI face reducere de 600 mil. lei a cheltuielilor, iar Min. Educaţiei cere bani în plus la rectificare

Ministerul de Interne poate face o reducere a cheltuielilor bugetare de circa 600-650 de milioane de lei, în timp ce Ministerul Educației va cere bani în plus la următoarea rectificare bugetară, potrivit unor surse liberale.

„De la bunuri și servicii propunem o diminuare de3 200 de milioane de lei. Reducem deplasări, reducem achiziții... De la capitolul cheltuieli de personal am propus să implementăm memorandumul din 2022. În jur de 600-650 de milioane de lei poate fi reducerea la MAI”, precizează surse liberale.

Potrivit surselor citate, Ministerul Digitalizării a trimis premierului o analiză conform căreia este propusă o reducere a cheltuielilor de 160 milioane de lei și o reducere a schemei de personal de 20-30 de angajați.

„La Mininisterul Educației a fost făcută o analiză, iar concluzia a fost că nu există posibilitatea să reducă cheltuielile, ci, din contră, ministerul va cere o suplimentare a fondurilor la următoarea rectificare. Sunt 1.200 de consilieri în școli care urmează să fie angajați, sunt sedii care trebuie refăcute...”, au menționat sursele din PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că a cerut reduceri de cheltuieli în ministere.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: reduceri ministere