x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai a trimis o scrisoare de compasiune Regelui Norvegiei

Regele Mihai a trimis o scrisoare de compasiune Regelui Norvegiei

24 Iul 2011   •   08:43
Regele Mihai a trimis o scrisoare de compasiune Regelui Norvegiei

Regele Mihai a trimis, ieri, un mesaj de compasiune si sprijin Regelui Norvegiei, Harald al V-lea, in legatura cu atacurile teroriste din aceasta tara, potrivit unui comunicat al Casei Regale transmis astazi Agerpres.

"Am fost puternic socati si profund intristati la vestea ororilor de neinchipuit care au avut loc in Norvegia. Tragedia este peste orice inchipuiri! Singura consolare in acest moment este ca, asa cum ati mentionat, intreaga voastra Natiune este unita. De-a lungul secolelor, norvegienii au facut atat de mult pentru a apara cu mandrie si demnitate libertatile si independenta lor si sunt sigur ca ei vor sta, umar la umar, si in aceasta tragedie", afirma Regele Mihai in mesajul amintit.

Regele Mihai a adaugat ca a fost profund impresionat de unitatea manifestata, indiferent de culoare sau rasa, pentru a salva vietile celor afectati de atacurile teroriste.

"Am fost foarte miscati de fotografiile cu lucratorii din serviciul medical si din alte servicii de urgenta care au lucrat neobosit pentru a salva vieti; ei erau de toate culorile si rasele, ceea ce reprezinta o clara respingere a mesajului de ura pe care ucigasii au vrut sa-l dea. Gandurile noastre sunt cu voi in aceste grele momente de incercare", se mai arata in documentul citat.

×