x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai I: Învăţaţi adevărata limbă românescă!

Regele Mihai I: Învăţaţi adevărata limbă românescă!

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Dec 2008   •   00:00

Regele Mihai I a adresat, joi, elevilor de la Colegiul Naţional “I.L.Caragiale” îndemnul de a învăţa adevărata limbă românească. “Aş vrea să vă atrag atenţia asupra unui anumit lucru pe care îl urmăresc de mult şi nu-mi place. Învăţaţi adevărata limbă românească!”, a spus regele, citat de Agerpres.



Majestatea Sa a menţionat că, în prezent, limba română “în special cea folosită de jurnale, a devenit de o vulgaritate de nedescris. Acest lucru este foarte important pentru tineretul din şcoala noastră. Când eram elev, dacă cineva scria un cuvânt care nu se potrivea, imediat era marcat cu roşu. Nu se admitea”.

Regele Mihai I a adăugat că a constatat acest proces de “vulgarizare teribilă a limbii” şi la ţările din jurul nostru, “care au trecut şi ele prin ceea ce am trecut noi. N-aş vrea să mai văd aşa ceva la noi în ţară! E foarte, foarte important!”. Mihai I a mulţumit elevilor şi cadrelor didactice pentru primirea făcută şi le-a urat tuturor un Crăciun Fericit şi un An Nou mai bun.

Regele Mihai I a fost prezent, joi dimineaţă, la Colegiul Naţional “I.L.Caragiale”, unde a vizitat două laboratoare ale liceului şi a asistat, în sala de festivităţi a instituţiei, la o emoţionantă Serbare de Crăciun. Joi seara, în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, regele Mihai şi regina Ana vor acorda titlul de “Furnizor al Casei Regale” companiei Biborţeni.

×
Subiecte în articol: romania