x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai şi Familia Regală sunt alături de toţi cei care "au nevoie de încurajare şi solidaritate"

Regele Mihai şi Familia Regală sunt alături de toţi cei care "au nevoie de încurajare şi solidaritate"

de Agerpres    |    22 Ian 2012   •   11:06
Regele Mihai şi Familia Regală sunt alături de toţi cei care "au nevoie de încurajare şi solidaritate"

Fostul suveran Mihai I si principesa Margareta urmaresc manifestatiile de protest "cu profunda ingrijorare si raman hotarati sa faca tot ce este in puterea lor pentru a apara si promova interesele Romaniei, fara sa favorizeze nicio formatiune politica", se arata intr-un comunicat transmis duminica Agerpres de Biroul de presa al Majestatii Sale Regelui Mihai.

"Familia Regala stie ca tot mai multi romani isi exprima cu tarie convingerile si nemultumirea, de mai multe zile, in orasele tarii si in strainatate. Povara cetatenilor este din ce in ce mai apasatoare. Clasa politica a tarii are datoria de a da raspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvant, le asteapta. Romanii si-au pierdut increderea. Ei cer astazi politicienilor un comportament public rupt complet si definitiv de naravurile trecutului. Intreaga Familie Regala este alaturi sufleteste de toti cei care au in aceste momente nevoie de incurajare si solidaritate", se arata in comunicatul de presa.

In documentul amintit se precizeaza ca 'lectia de istorie pe care tinerii au dat-o tarii in decembrie 1989 arata ca romanii au incredere deplina in virtutile democratiei si libertatii atunci cand destinul tarii este la raspantie'.

'Europa si Romania trec impreuna prin vremuri de restriste. Cu atat mai mult astazi avem nevoie ca politica sa respecte locul cuvenit pe care i-l confera democratia si sa nu ia locul competentei, in spatiul public si institutional', precizeaza sursa citata.
De asemenea, in comunicat se arata ca protestele sunt generate nu doar de actuala criza economica, ci si de 'frustrarea' pe care o au romanii fata de politicieni.
'Fara nicio indoiala, criza economica mondiala afecteaza Romania. Dar este, totodata, evident ca protestele din tara noastra merg mult mai departe decat atat: romanii isi exprima frustrarea fata de politicieni care nu au privit niciodata dincolo de ingustele lor interese, care au fost mai mult ocupati cu mici dispute personale decat cu buna administrare a tarii', se mai arata in comunicatul de presa.

×