x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regina Olimpiadei si-a regasit fratele

Regina Olimpiadei si-a regasit fratele

05 Ian 2005   •   00:00

EXCLUSIV

Ieri, la Poiana Brasov, antrenoarea Mariana Bitang a adus pacea intre Catalina si Sergiu Ponor

Cazul rupturii dintre steaua gimnasticii Catalina Ponor si fratele ei, regizat de Gazeta Sporturilor si Pro Sport, are un deznodamant fericit. Ieri, la Poiana Brasov, in prezenta reporterilor Jurnalului National, cei doi tineri s-au regasit. Emotionanta intalnire a fost pusa la cale de Mariana Bitang, antrenoarea lotului olimpic.

Catalina si-a regasit fratele la Poiana Brasov

Dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat povestea fratelui sau, marea gimnasta Catalina Ponor a hotarat sa se intalneasca cu acesta. S-au revazut la Poiana Brasov, dupa patru ani. Cei doi frati au fost despartiti pe cand Catalina avea doi ani, iar Sergiu cateva luni. Intalnirea a fost pusa la cale de Mariana Bitang, la dorinta Catalinei.
IRINA MUNTEANU

S-A MARIT FAMILIA. Sergiu Ponor, fratele Catalinei, a fost "adoptat" de lotul olimpic al Romaniei
In Poiana Brasov ninge neincetat. Catalina se uita pe geam, e ganditoare. Se afla de o saptamana aici, in cantonament cu colegele ei, gimnastele. Singurul ei frate, Sergiu, vine astazi de la Constanta pentru a se reintalni, dupa patru ani in care nu si-au vorbit niciodata la telefon si nu si-au scris nici o scrisoare. "Multa vreme nici nu am simtit ca am un frate. Ne-am despartit cand eu aveam doi ani, in momentul in care parintii nostri au divortat. Ne-am revazut acum patru ani, am vorbit cateva ore. Asta a fost tot."

INTALNIRE TIMIDA. Carmen si Remus, parintii campioanei, au divortat acum 15 ani. Imediat dupa divort, tatal a emigrat in Suedia sI s-a recasatorit. Nu s-a intors in Romania decat in 1998. A murit la Constanta, intr-un accident de masina. Ulterior, mama vitrega, suedeza, l-a adus pe Sergiu in Romania. Intalnirea de acum patru ani a avut loc la bunica din partea mamei. Cei doi copii au vorbit cateva ore, timp prea scurt pentru a se cunoaste si pentru a stabili o legatura. Desi au trait departe unul de altul si nu s-au jucat impreuna niciodata, sunt frati de sange. Cantonamentele, antrenamentele, concursurile au ocupat mare parte din gandurile si timpul triplei campioane mondiale.

NERABDAREA CATALINEI ATINGE COTE MAXIME. Fratele ei ajunge greu, drumul e acoperit de zapada. Coboara din masina, se indreapta spre Catalina, o pupa si-i ofera o papusa de plus. "Ce mai faci, Catalina?". Silviu are 15 ani si e elev in clasa a VI-a la o scoala din Navodari, Constanta. Ii explica surorii sale: "Nu eu m-am dus la Gazeta Sporturilor, un unchi de-al meu a luat legatura cu ei. Eu normal ca am acceptat sa vorbesc, eram fericit ca apar la ziar. Ei m-au pus sa golesc frigiderul pentru a-mi face asa o poza. Erau perdelele date la spalat si au scris ca n-am perdele la geam".

REGASIRE. Dupa patru ani de despartire, se reinnoada legatura dintre Catalina si Sergiu

Catalina si Silviu stau pe o canapea, unul langa altul, putin stingheri. El e mai curajos, deschide discutia: "Tu, Catalina, sa nu crezi ca daca nu te-am cautat am uitat de tine". Spune ca a uitat unde locuia sora lui si de asta nu a mai reusit sa dea de ea. Catalina ii raspunde: "Poate faptul ca ai recurs la metoda asta cu ziarele nu a fost o idee fericita. Mi-ai luat toata fata buna pe care o aveam".

Catalina ii ofera fratelui ei un cadou-simbol, un telefon mobil, pentru a pastra legatura mai usor: "Cred ca e mai bine asa, cu un telefon din cand in cand, decat prin presa".

GLASUL SANGELUI
"N-am zis niciodata ca n-o sa-l recunosc. Vreau sa-l cunosc, sa stiu cine e fratele meu"
Catalina Ponor

IMPLICARE
"Ca dascal, ma ocup si de educatia gimnastelor mele. L-am sunat pe Sergiu si am organizat aceasta intalnire pentru ca familia este importanta pentru fiecare dintre noi"
Mariana Bitang
×
Subiecte în articol: observator