x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regulamentul DNA, modificat substantial! Insa Kovesi nu accepta modificari la Codul Penal, nu?

Regulamentul DNA, modificat substantial! Insa Kovesi nu accepta modificari la Codul Penal, nu?

01 Iul 2015   •   15:40
Regulamentul DNA, modificat substantial! Insa Kovesi nu accepta modificari la Codul Penal, nu?
Sursa foto: Laura Codruta Kovesi

CSM a aprobat in sedinta de marti, 30 iunie, modificari la Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Regulamentul este modificat dupa ce o forma noua a acestuia fusese publicata in Monitorul Oficial nr 350/2015 in 21 mai. Curios, pe site-ul DNA este in vigoare un regulament din 2006.

Asadar, dupa o luna DNA constata ca trebuie sa opereze modificari majore in propriul regulament de functionare, elaborat de buna seama in interiorul institutiei.

CSM a avizat, prin hotararea nr. 748 a plenului  nu mai putin de 17 MODIFICARI ce schimba CONTINUTUL A ZECI de articole din ''BIBLIA preotilor anticoruptiei''.

In consecinta logica se ridica intrebarea de ce Kodruta Kovesi a lansat o ofensiva dezlantuita pentru bloca orice modificare prin Parlament a Codului Penal?

Modificarile din propria ograda sunt permise, la fel si imixtiunea puterii judecatoresti in puterea legislativa.

Institutia executiva a PRESEDINTIEI, care nu are drept de initiativa legislativa s-a alaturat blocadei initiate de Kovesi si Livia Stanciu-Rarinca de la ICCJ.

QUAD LICET IOVI NON LICET BOVI, spune o maxima latina. care devine deviza STATULUI DE DREPT STRAMB din Romania.


×