x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Repetiţie generală pentru Ziua Naţională a Curăţeniei

Repetiţie generală pentru Ziua Naţională a Curăţeniei

de Alexandru Nastase    |    24 Mai 2010   •   00:00

Clujenii au încercat să-şi facă judeţul cel mai curat din ţară



Echipa care se ocupă de cel mai mare proiect ecologist de voluntariat din România, "Ziua naţională a cu­răţeniei" - "Let's Do It, Romania!", a organizat în acest sfârşit de săp­tămână o acţiune de curăţenie - pilot în judeţul Cluj.

Pentru realizarea cu succes a acţiunii de curăţenie din 22 mai, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Ecologistă "Floarea de Colţ", a iniţiat şi organizat o serie de acţiuni premergătoare evenimentului. Pe lista autorităţilor care sprijină demersul se află şi Consiliul Judeţean Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Cluj şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj. O caravană de conştientizare a fost organizată la nivelul primăriilor din mediul rural al judeţului Cluj: 17 primării din totalul de 75 s-au mobilizat pentru 22 mai, iar 802 voluntari au fost atraşi pentru ziua de curăţenie. Implicarea Inspectoratului Şcolar Judeţean are ca rezultat înscrierea a 16 şcoli din judeţ care vor participa cu 488 de elevi. Operatorii de salubritate locali au fost de acord să preia, vo­luntar, fără costuri su­plimentare, deşeurile din loca­li­tăţile care vor face curăţenie. În ju­deţul Cluj sunt semne clare că "Let's Do It, Romania!", campanie susţinută de Jurnalul Naţional, este pe placul tuturor: Primăria Beliş a ieşit la curăţenie cu voluntarii proprii în data de 14 mai, iar localitatea Valea Ierii şi-a mobilizat locuitorii pentru curăţenie în data de 20 mai. De asemenea, în data de 18 mai a fost format un grup de lucru cu Comi­sa­riatul Judeţean Cluj al Gărzii Naţionale de Mediu care a stabilit modul de lucru şi de repartizare al ele­vilor la curăţenia din 22 mai.

În Cluj, acţiunea de curăţenie din 22 mai a fost promovată şi de Asociaţia Floa­re de Colţ, prin atragerea de parteneri media şi participarea la emisiuni ale televiziunilor locale, dar şi prin producţia de materiale promoţionale şi susţinerea prezen­tărilor în 150 de locuri (universităţi, şcoli, cămine).

×
Subiecte în articol: verde!