x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reprezentanţii USL în CA al TVR cer Rodicăi Culcer retragerea din concursul pentru postul de director al DEIS

Reprezentanţii USL în CA al TVR cer Rodicăi Culcer retragerea din concursul pentru postul de director al DEIS

17 Dec 2011   •   10:07
Reprezentanţii USL în CA al TVR cer Rodicăi Culcer retragerea din concursul pentru postul de director al DEIS
Reprezentantii USL in Consiliul de Administratie al TVR cer, intr-o scrisoare deschisa, fostului director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, Rodica Culcer, retragerea din concursul organizat de institutie pentru ocuparea postului, ramas vacant dupa ce Culcer a implinit virsta de pensionare.

"Solicitam doamnei Rodica Culcer sa-si retraga dosarul de participare la Concursul organizat de Televiziunea Romana pentru ocuparea postului de director al Directiei de Emisiuni Informative si Sport.

Sa nu forteze intrarea in preselectie, dat fiind ca nu exista nicio cutuma la TVR prin care pensionarii pot candida la functii de conducere. De aceasta favoare timp de 20 de ani nu a beneficiat niciunul dintre pensionarii ilustri ai TVR.

Spre exemplu, Iosif Sava a fost destituit din functia de Redactor Sef, imediat dupa ce i-a iesit decizia de pensionare. Nici macar nu a mai fost lasat sa colaboreze, fiind obligat in ultimii doi ani de viata sa se transfere la PROTV.

Institutia se afla intr-un proces complex de reformare, se vor disponibiliza 10% din salariati, si in aceste conditii insistenta doamnei Culcer de a ramane in fotoliul directorului de stiri ni se pare lipsita de temei legal si de constiinta morala.

Am incercat (fara succes) la ultima intalnire a C.A. o analiza a modului in care C.D. al TVR a intocmit conditile de participare la concurs, aproape toate cu dedicatie doamnei Culcer ( studii universitare de stiinte umaniste, stiinte ale comunicarii, management), sunt exclusi astfel absolventii de alte specializari politehnice, 10 ani minimum de experienta in audiovizual, 3 ani minimum de conducere in audiovizual, conditii pe care nu le poate indeplini un candidat sub 40 de ani.

In felul acesta, Televiziunea Romana isi ingradeste sansa schimbarii si intineririi personalului de conducere, mentinand in functii directori cu 10-12 ani vechime sau pe cei care, se stie, cazul doamnei Culcer se disting prin servicii facute puterii si nu publicului.

Sa mentionam ca in comisia de examinare a concurentilor nu se afla niciun membru al C.A. al TVR sau al CNA, sunt cooptate persoane neimplicate in audiovizualul romanesc, o parte, domni obscuri, de a caror activitate aflam cu ocazia acestui concurs.

Considerand ca niciunul dintre forurile care au datoria sa vegheze la legalitatea functionarii Televiziunii Romane nu-si fac datoria, sunt mute la semnalele presei si ale societatii civile ne adresam doamnei Rodica Culcer cu acest mesaj, rugand-o ca in numele calitatii de fost profesionist al BBC sa lase posibilitatea unei libere concurente, unei competitii corecte si mai ales sa nu creeze un precedent periculos pentru evolutia reformei la TVR.

In acelasi timp avem tot respectul pentru personalitatile Televiziunii care se pensioneaza si care-si pot duce, in conditii de colaborare, proiectele valoroase mai departe, conditie valabila si pentru doamna Culcer.

Este un indemn, in fond, scrisoarea de fata de a respecta pledoaria primului ministru Emil Boc de a intineri institutiile si managementul acestora, de a aduce 'sange proaspat in sistem'.
16 Decembrie 2011
Lucia Hossu Longin, reprezentant in C.A. al PNL
Anne Juganaru, reprezentant in C.A. al PSD
Cristian Nitulescu, reprezentant in C.A. al PSD
Claudiu Branzan, reprezentant in C.A. al PSD
Sorin Burtea, reprezentant in C.A al salariatilor"

×
Subiecte în articol: rodica culcer